Humanitas
Advertorial Vrijwilliger

Humanitas zoekt vrijwilligers

Wil jij van betekenis zijn voor opgroeiende kinderen/jongeren? Humanitas zoekt voor diverse activiteiten in Alphen aan den Rijn en omgeving vrijwilligers.

Home-Start

Vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen tot 18 jaar.

Een ouder was onzeker. Door erover te praten met een vrijwilliger en haar te laten zien dat ze bepaalde dingen eigenlijk heel goed deed, groeide haar zelfvertrouwen.

home-start.alphenadrijn@humanitas.nl

Maatjesproject voor Jongeren

Vrijwilligers maken jongeren van 10 tot 20 jaar krachtiger door positieve aandacht.

Een jongen die vastliep op school door corona, kreeg weer vertrouwen door wekelijks met een vrijwilliger en diens hond te wandelen en te kletsen.

maatjes.rijnland@humanitas.nl 

Tekst loopt door onder de foto

meiden zittend op skatebaan.jpg

Begeleide Omgangsregeling

Vrijwilligers bieden kinderen t/m 12 jaar en hun ouders in scheidingsituaties ondersteuning bij het maken van afspraken over de omgang en uitvoering hiervan.

Als vrijwilliger van BOR Humanitas ben je aanwezig bij de omgang tussen kinderen en hun ouders.

Jij kunt écht het verschil maken voor kinderen en hun ouders in scheidingsituaties.

bor-rijnland@humanitas.nl

Tekst loopt door onder de foto

EENMALIG GEBRUIK - BOR vader zoon vrijwilliger.jpg

Humanitas biedt ook Steun bij Verlies

Wil je praten over je verlies en je pijn? De ervaren vrijwilligers van Humanitas kunnen goed luisteren en hebben de tijd voor jou. Ze komen regelmatig bij je thuis, in je eigen vertrouwde omgeving, tot je het gevoel hebt dat je zelf weer verder kunt. Op dit moment is er geen ruimte voor nieuwe vrijwilligers, wel voor deelnemers.

steunbijverlies@humanitas-rijnland.nl

Tekst loopt door onder de foto

samen wandelen 2.jpg

Wat Humanitas vrijwilligers biedt:

Een basisopleiding, deskundigheidbevordering, bijeenkomsten met vrijwilligers. Zinvol en leuk werk, goede voorwaarden. Voor meer informatie kijk op de website www.humanitas-rijnland.nl.


Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.