Ingezonden

IJsbaan op het Rijnplein in opbouw

Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 kan er geschaatst worden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De opbouw van de ijsbaan is momenteel in volle gang.

Vrijdag 13 december wordt de ijsbaan op het Rijnplein geopend. Momenteel wordt er hard gewerkt om de ijsbaan op te bouwen. Net als vorig jaar zal de schaatsbaan weer overdekt zijn. Hiervoor wordt een grote tent neergezet. Dit jaar kun je niet alleen schaatsen op de ijsbaan, maar kun je na sluitingstijd ook terecht voor een potje curling.

Robert Grootenhuijs van Grandcafé de Zaak is enthousiast over de komst van de ijsbaan. “We zijn heel blij dat de ijsbaan op het Rijnplein er dit jaar weer staat. Het is altijd een leuke periode van het jaar, dus we hebben er zin in! We hopen dat het net zo druk wordt als vorig jaar.”

Gedurende de weken dat de schaatsbaan op het Rijnplein staat, zijn er diverse winterse activiteiten in het centrum te beleven. Er zal een koek en zopie aanwezig zijn, een draaimolen, een oliebollenkraam en ook wordt er gezorgd voor entertainment. Eén van de evenementen is Frozen Sunday op zondag 15 december. Kinderen kunnen in hun mooiste Frozen-outfit komen schaatsen en krijgen een mok chocolademelk. Ook kunnen ze op de foto met Koningin Elsa.

In de decembermaand worden er diverse kerstactiviteiten georganiseerd in het Alphense centrum. Benieuwd welke? Lees hier verder.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?