Blog Stadshart 20 nov. 2023 18:27

RENÉ

In de nacht van 19 op 20 november is René van Rutten overleden. Een bijzondere man, die veel voor Alphen betekend heeft met zijn horeca-activiteiten.

Stadshart 25 nov. 2022 11:08

Metershoge kerstbomen op het Thorbeckeplein en Rijnplein

In de ochtend van vrijdag 25 november werden er twee metershoge kerstbomen geplaatst in het centrum van Alphen aan den Rijn. Op het Rijnplein en op het Thorbeckeplein werd een kerstboom van maar liefst 10 meter hoog geplaatst.

Blog Stadshart 13 jul. 2022 23:52

Het leukste nieuws van afgelopen week

Doorgaans is het nieuws betreurenswaardig negatief. Iedereen is woedend of ontevreden en het lijkt wel alsof er alleen maar vervelende dingen gebeuren.

Stadshart 14 jun. 2022 12:43

Tuintjes brengen sfeer in de Raadhuisstraat

Aan de ene kant van de straat worden werkzaamheden uitgevoerd, maar aan de andere kant staat de Raadhuisstraat er fleurig bij. Voor de huizen zijn flink wat bloemen en planten neergezet om de straat op te vrolijken.

Stadshart 17 apr. 2022 15:40

Waarom een Bedrijven Investeringszone (BIZ) het Alphense centrum beter maakt

Stichting VOC en de CVCA willen graag de twee Bedrijven Investeringszones (BIZ) in het Alphense stadshart voor vijf jaar verlengen. Ondernemers en vastgoedeigenaren kunnen stemmen voor of tegen verlenging van de BIZ. Dat klinkt leuk, maar wat is een BIZ eigenlijk? En hoe maakt de BIZ het Alphense centrum beter?

Stadshart 10 feb. 2022 08:31

Muzikale lichtshow 100 jaar Adventskerk

Dit jaar bestaat de Adventskerk 100 jaar. Om dit te vieren zijn er het hele jaar concerten en andere evenementen. Vanavond, 10 februari, is er een muzikale lichtshow, waarbij de buitenkant van de kerk spectaculair verlicht wordt. 

Stadshart 18 dec. 2021 12:45

Vernieuwd theater Castellum bijna open

Wat een relatief eenvoudige verbouwing van het theater had moeten worden, bleek al snel een erg dure en uitgebreide renovatie te zijn.  

Stadshart 27 okt. 2021 11:46

Alphense centrum vanaf nu weer feestelijk verlicht

Alphen aan den Rijn komt langzaam in de stemming voor de feestdagen. Op meerdere plekken zijn de sfeervolle lichtjes alweer te zien. Ook in het Alphense centrum is de feestverlichting weer opgehangen. 

Stadshart 10 jun. 2021 09:50

Oranje vlaggenzee in het centrum van Alphen

Wie de laatste dagen al een ommetje heeft gemaakt door het dorp, is het misschien al opgevallen. Het centrum kleurt langzaamaan oranje. Met de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal aanstaande zondag op het programma, zijn deze week namelijk de oranjevlaggetjes opgehangen. 

Stadshart 12 mei 2021 18:04

Bankjes in De Aarhof volledig ingewikkeld met plastic

Wie door winkelcentrum De Aarhof loopt voor een bezoek aan een van de winkels was het misschien wel opgevallen. De bankjes in het winkelcentrum zijn volledig ingewikkeld met plastic. Nu rest de vraag: waarom is dat zo?

Stadshart 1 apr. 2021 11:11

Gemeente vraagt om ideeën burgemeester Visserpark

De verbouwing van theater Castellum is ruim 3 miljoen Euro duurder uitgevallen dan begroot. Daardoor is er geen geld meer om het oude gemeentehuis aan het burgemeester Visserpark te renoveren.

Stadshart 13 jan. 2021 14:37

Kleinschalige evenementen op drijvende pontons voor een bruisend stadshart

Om het Alphense stadshart meer leven in te blazen is het Visieplan Stadhart ontwikkeld. Een van de ideeën die al lang op het wensenlijstje van betrokkenen staat, is het neerleggen van drijvende pontons in het centrum. Daar is nu een vergunning voor ingediend bij de gemeente.