Stadshart 13 jan. 2021 14:37

Kleinschalige evenementen op drijvende pontons voor een bruisend stadshart

Om het Alphense stadshart meer leven in te blazen is het Visieplan Stadhart ontwikkeld. Een van de ideeën die al lang op het wensenlijstje van betrokkenen staat, is het neerleggen van drijvende pontons in het centrum. Daar is nu een vergunning voor ingediend bij de gemeente.

Satire Stadshart 11 dec. 2020 03:10

Onderzoek naar sloop gemeentehuis Alphen

Donderdagavond 10 december heeft de gemeenteraad met grote meerderheid een motie aangenomen om beeldbepalende gebouwen in het centrum van Alphen te slopen.

Stadshart 10 dec. 2020 14:39

Wat doen die witte pijlen op straat in het Alphense centrum?

Er zijn witte pijlen aangebracht in diverse winkelstraten in het centrum van Alphen, maar wat doen ze daar? Het heeft alles te maken met de verwachte drukte in verband met de kerstinkopen die veel mensen de komende twee weken zullen doen.

Stadshart 8 dec. 2020 10:32

Stichting VOC zet in op verlenging BIZ centrum Alphen aan den Rijn

Sinds 2011 is het centrum van Alphen aan den Rijn aangewezen als een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ). Door een zogenaamde BIZ-heffing onder alle ondernemers in het centrum, is het mogelijk voor de stichting Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen aan den Rijn (VOC) om diverse activiteiten in het centrum mogelijk te maken.

Stadshart 1 dec. 2020 09:01

JansenDeJong verwerft onroerend goed op Rijnplein

Makelaarskantoor JansenDeJong heeft dinsdag 1 december alle winkels en woningen op het Rijnplein in Alphen aangekocht voor een maatschap van particuliere investeerders. Hierbij gaat het om 19.000 m² detailhandel en 40 appartementen. Het Alphense makelaarskantoor streeft ernaar om binnen een half jaar de invulling van dit gebied te realiseren.

Stadshart 29 okt. 2020 13:07

Feestverlichting weer zichtbaar in het Alphense centrum

Nu de klok weer een uurtje terug is gezet en het steeds langer donker is buiten, is het hoog tijd om de winkelstraten wat op te leuken met gezellige feestverlichting. Het stadshart is inmiddels ook weer voorzien!

Stadshart 25 sep. 2020 16:42

Oproep CVCA: hebben bedrijven interesse om te adverteren in een leegstaand winkelpand?

In het centrum van Alphen staan diverse panden leeg. Omdat het zonde is om geen gebruik te maken van de panden, doet de Vereniging van Eigenaren Commercieel Vastgoed Centrum Alphen (CVCA) een oproep aan bedrijven. De CVCA ziet namelijk mogelijkheden om bedrijven te laten adverteren in de leegstaande winkelpanden.

Stadshart 16 sep. 2020 12:29

Mini-gondelvaart in Alphen: versierd bootje vaart door de Rijn

Volle kades en terrassen, het was tot voor kort een bekend beeld op de derde dinsdag van september. In november 2018 ging de stekker uit het Alphense evenement, maar op dinsdagavond besloot een bootje toch een eigen mini-gondelvaart te organiseren.

Stadshart 12 sep. 2020 10:52

Pandeigenaren willen parkeercijfers van gemeente

Al jaren lang is parkeren in het centrum een punt van discussie. Deze week nog gaf de vereniging van ondernemingen in Alphen (VOA) te kennen naar 1,5 uur gratis parkeren te willen binnen een jaar. Burgemeester Spies temperde de verwachtingen. 

Stadshart 7 sep. 2020 11:29

Nieuwe bestemming voor brugwachtershuisje bij de Alphense brug

De VVV verhuist naar het nieuwe pand aan de Aarkade, waar de nieuwe bibliotheek binnenkort ook de deuren opent. Maar wat staat het brugwachtershuisje bij de Alphense brug dan te wachten? Wij kunnen mededelen dat het huisje een nieuwe bestemming gaat krijgen: Brugwachtertje aan den Rijn.

Stadshart 22 aug. 2020 15:27

Bezoekersstromen Alphense binnenstad nog niet op oude niveau

Winkeliers uit het centrum van Alphen kregen door de coronacrisis te maken met een flinke daling van het aantal bezoekers. In een paar weken daalde het aantal bezoekers met zo’n zeventig procent. Nu, een paar maanden later, zijn de bezoekersaantallen nog altijd niet terug op het niveau van begin dit jaar.

Stadshart 16 jun. 2020 15:08

Kleurt het centrum van Alphen straks groen?

Een groener, gezonder en aantrekkelijker centrum. Dat is wat Gemeente Alphen aan den Rijn voor ogen heeft. Om dit te bereiken wordt er nu een GroenFonds opgericht voor ondernemers in het centrum die hun pand willen vergroenen.

Stadshart 10 jun. 2020 17:28

Hanging Baskets verwelkomen bezoekers in het Alphense centrum

Ze hangen al in de Raadhuisstraat, maar vanaf dit weekend zijn ze ook te vinden in de Van Mandersloostraat: de Hanging Baskets. En het heeft een extra betekenis: “Bezoekers mogen weer naar het centrum, dus wij vinden het ontzettend positief om hen te verwelkomen met mooi groen aan de gevel in ons fantastische centrum”, vertelt Kim Rimmelzwaan van CVCA.

Stadshart 27 mei 2020 08:52

Twaalf ideeën in de race voor Alphen Centrum Begroot

Van nieuwe speelplekken tot festivals en ideeën om de buurt te vergroenen. Voor Alphen Centrum Begroot stelt de gemeente € 30.000 beschikbaar voor dit soort initiatieven. Inwoners van het postcodegebied 2405 en 2406 kunnen tot 28 juni stemmen op de twaalf plannen.