De Hospicegroep

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg in Alphen

Ieder jaar overlijden in Nederland zo’n 150.000 mensen. Soms is dat onverwacht, maar heel vaak ook niet. Bij een ongeneeslijke ziekte is er alsnog veel zorg en hulp mogelijk. Niet alleen voor pijnbestrijding. Palliatieve zorg maakt een beter afscheid van leven mogelijk.  

Als het einde nadert, betekent het niet dat je stopt met leven. Echter roept het zeker vragen op. Hoe gaat het nu verder? Wat kan een huisarts voor mij betekenen? Zijn er organisaties die mij kunnen ondersteunen? Thuis? Of Elders? De informatiemiddag palliatieve zorg helpt je graag verder.

De informatiemiddag is een initiatief van de zorgorganisaties ActiVite, Transmuralis, Hospice Issoria, De Hospicegroep Alphen - Nieuwkoop en Hospice De Mare. Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 12 oktober tijdens een forumdiscussie hun vragen (anoniem) stellen aan zorgprofessionals binnen de palliatieve zorg. Vanuit het werkveld is er een kaderarts palliatieve zorg, een palliatief verpleegkundige en een geestelijk verzorger aanwezig.

Vandaag vindt een informatiemiddag plaats in Alphen aan den Rijn in ‘Centrum van Alphen’ aan de Prinses Marijkestraat 20. Inloop vanaf 13:30 uur. De middag duurt van 13:30 tot 16:30. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:29

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Overige vandaag 12:28

Windsurfvereniging WSV verboden voor honden

De Alphense Hondenbezitter waarschuwt voor het verboden gebied voor honden bij Zegersloot. Het gaat om het strandje bij de windsurfvereniging WSV Zegerplas. 

Coronavirus in Alphen vandaag 11:02

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit.

Weer in Alphen vandaag 09:10

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Advertorial Horeca gisteren 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?