De Hospicegroep

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg in Alphen

Ieder jaar overlijden in Nederland zo’n 150.000 mensen. Soms is dat onverwacht, maar heel vaak ook niet. Bij een ongeneeslijke ziekte is er alsnog veel zorg en hulp mogelijk. Niet alleen voor pijnbestrijding. Palliatieve zorg maakt een beter afscheid van leven mogelijk.  

Als het einde nadert, betekent het niet dat je stopt met leven. Echter roept het zeker vragen op. Hoe gaat het nu verder? Wat kan een huisarts voor mij betekenen? Zijn er organisaties die mij kunnen ondersteunen? Thuis? Of Elders? De informatiemiddag palliatieve zorg helpt je graag verder.

De informatiemiddag is een initiatief van de zorgorganisaties ActiVite, Transmuralis, Hospice Issoria, De Hospicegroep Alphen - Nieuwkoop en Hospice De Mare. Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 12 oktober tijdens een forumdiscussie hun vragen (anoniem) stellen aan zorgprofessionals binnen de palliatieve zorg. Vanuit het werkveld is er een kaderarts palliatieve zorg, een palliatief verpleegkundige en een geestelijk verzorger aanwezig.

Vandaag vindt een informatiemiddag plaats in Alphen aan den Rijn in ‘Centrum van Alphen’ aan de Prinses Marijkestraat 20. Inloop vanaf 13:30 uur. De middag duurt van 13:30 tot 16:30. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:04

Sinterklaas feestelijk uitgezwaaid bij Rijnhavekade

Op vrijdagavond 6 december heeft een grote groep Alphenaren Sinterklaas een feestelijk vertrek gegeven in Winkelcentrum de Baronie en later aan de Rijnhavekade in Alphen aan den Rijn.  

Evenementen gisteren 13:28

Kerstactiviteiten in de Herenhof

Op zaterdag 14 en zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 december zijn er verschillende activiteiten georganiseerd in Winkelcentrum de Herenhof.

Evenementen gisteren 09:58

Midwinter Fair in het Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Blog Opinie 6 dec. 2019 20:08

MINERVA Heksenjacht

De 'affaire Spies' is vooral een affaire door alles wat eromheen gebeurde. Niet omdat er vuur is onder al die rook. Burgemeester Spies heeft namelijk helemaal niets verkeerd gedaan.