De Hospicegroep

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg in Alphen

Ieder jaar overlijden in Nederland zo’n 150.000 mensen. Soms is dat onverwacht, maar heel vaak ook niet. Bij een ongeneeslijke ziekte is er alsnog veel zorg en hulp mogelijk. Niet alleen voor pijnbestrijding. Palliatieve zorg maakt een beter afscheid van leven mogelijk.  

Als het einde nadert, betekent het niet dat je stopt met leven. Echter roept het zeker vragen op. Hoe gaat het nu verder? Wat kan een huisarts voor mij betekenen? Zijn er organisaties die mij kunnen ondersteunen? Thuis? Of Elders? De informatiemiddag palliatieve zorg helpt je graag verder.

De informatiemiddag is een initiatief van de zorgorganisaties ActiVite, Transmuralis, Hospice Issoria, De Hospicegroep Alphen - Nieuwkoop en Hospice De Mare. Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 12 oktober tijdens een forumdiscussie hun vragen (anoniem) stellen aan zorgprofessionals binnen de palliatieve zorg. Vanuit het werkveld is er een kaderarts palliatieve zorg, een palliatief verpleegkundige en een geestelijk verzorger aanwezig.

Vandaag vindt een informatiemiddag plaats in Alphen aan den Rijn in ‘Centrum van Alphen’ aan de Prinses Marijkestraat 20. Inloop vanaf 13:30 uur. De middag duurt van 13:30 tot 16:30. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:02

Geen valse beloftes meer voor de Molukse gemeenschap

Op 10 oktober jl. vond op het Gemeentehuis Alphen aan den Rijn de commissiebehandeling met betrekking tot het sociaal en maatschappelijk domein plaats inzake het voorstel van het college aan de raad over de 2e fase van de herijking dorps- en buurthuizen.  

Gemeente vandaag 17:51

Nieuwe aanpak tegen Japanse Duizendknoop

Gemeente Alphen aan den Rijn start een proef met een nieuwe bestrijdingsmethode voor Japanse duizendknoop. Het gaat om een elektrische onkruidbestrijder die heel gericht onkruid aanpakt.

Politiek vandaag 17:23

Pilot met vast team voor groenbeheer per dorp of buurt

Gemeente Alphen aan den Rijn voert een pilot uit om met een vast team een buurt of dorp te onderhouden. Dezelfde groenmedewerkers werken een aantal dagen per week op dezelfde locatie. Daardoor kan een buurt de prioriteiten zelf bepalen.

Advertorial Horeca vandaag 16:54

Speciaalbieren voor het uitkiezen bij De Bierentuin

Alphen aan den Rijn is een bierentuin rijker. In de Hooftstraat is sinds kort De Bierentuin gevestigd, een plek waar de speciaalbieren vol in het zicht staan en eigenaar Willem Peter altijd in is voor een praatje.  

Horeca vandaag 16:15

Restaurantweek: Bowling Alphen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bowling Alphen in de schijnwerpers.