Politie Alphen aan den Rijn

Inwoners blijven binnen: Herenhof verlaten in avonduren

Normaal gesproken is het ’s avonds niet zo rustig in winkelcentrum De Herenhof, maar op dinsdagavond was het winkelcentrum totaal verlaten. “Daar worden wij op dit moment heel blij van”, laat de politie weten.

Door de aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus was het op dinsdagavond erg rustig op straat, waaronder in De Herenhof. De politie, die afgelopen zaterdag nog waarschuwde voor samenscholen in grote groepen, is blij met deze ontwikkeling. “Aan iedereen die zich aan de coronaregels houdt, en dat waren vandaag heel veel mensen, jullie zijn levensreddende kanjers! Zorg dat het zo blijft”, laat de politie weten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.