Alphens EV

Inwoners hebben vragen over bomenkap in Groenoord

In de wijk Groenoord in Alphen-Stad wordt 65 procent van de volwassen bomen gekapt. Dit omdat de bomen schade veroorzaken aan de straten. Dit meldt wethouder Gert-Jan Schotanus naar aanleiding van een vraag van GroenLinks.

Wethouder Schotanus is enigszins overvallen door de commotie onder de inwoners van Groenoord. "Dat hadden we niet voorzien. We hebben juist veel gedaan aan communicatie. De informatieavond was ook goed bezocht en we hebben de notulen hiervan in de wijk huis aan huis verspreid." Daarnaast is er online informatie en er is een reconstructie-app beschikbaar.

De inwoners zijn, zo zegt Wouter van Cleef (GroenLinks) op donderdag 18 februari in de raadsvergadering, vooral verbaasd over het aantal bomen met een knalgroen kruis. Deze markering betekent dat de betreffende boom eerdaags zal sneuvelen. De kap in de binnenring van Groenoord begint maandag 22 februari.

Van de 333 volwassen bomen worden er 219 gekapt. Maar, zo meldt de wethouder: "Er komen 84 bomen terug volgens het gemaakte te plan. Daarnaast mogen de bewoners van Groenoord zelf twintig nieuwe bomen uitkiezen en daar een plek voor aanwijzen."
Vanwege de commotie zal Schotanus als het bomenbestand in de wijk gerenoveerd is nogmaals gaan kijken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!