Josh Walet

Jan Zeeman (78) overleden

Jan Zeeman, oprichter van textielketen Zeeman, is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldde een woordvoerder van de familie. Hij overleed op 2 juni. De familie zal in besloten kring afscheid nemen.

In een verklaring schrijft zijn familie: "Dankbaar en trots kijken wij terug op wie hij was, als echtgenoot, vader en opa. Maar ook dankbaar voor hetgeen hij heeft bereikt en wat een prachtig, ondernemend en succesvol leven hij heeft gehad."

Jan Zeeman is de oprichter van Zeeman. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot hoe we het nu, jaren later, nog steeds kennen. De eerste winkel van Zeeman werd in 1967 in Alphen aan den Rijn geopend. In 1999 trok Jan zich terug uit de dagelijkse leiding van het bedrijf. Tussen 2007 en 2014 maakte hij nog deel uit van de raad van commissarissen. Zijn ideeën wisselde hij nog regelmatig uit tijdens een lunch met de ceo.

De visie van Zeeman was eenvoudig: "Goede kleding en textiel hoeft niet duur te zijn". Door efficiënt te organiseren en groot in te kopen, lukte het Zeeman om dezelfde kwaliteit voor een veel lagere prijs aan te bieden. Dit bleek een succes en de formule sloeg aan. Met inmiddels 1300 winkels in zeven Europese landen is Zeeman met recht een begrip te noemen.

tweet jan zeeman john van der tol.PNG


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.