Archieffoto Josh Walet

Janssen-vaccin wordt vanaf 2 juli toch wel toegediend in de regio Hollands Midden

Op 23 juni komt er een speciaal telefoonnummer om een afspraak voor vaccinatie met het Janssen-vaccin te maken. Voorlopig is er maar een beperkt aantal Janssen-vaccins beschikbaar. Eerst leek het erop dat er geen locatie in onze regio zou worden aangewezen, maar dat is nu veranderd.

Eerder deze week meldde GGD Hollands-Midden nog dat, vanwege het beperkt aantal Janssen-vaccins, er geen locatie voor het vaccin in onze regio zou zijn. ‘’Omdat het om een klein aantal vaccins gaat, is er landelijk gekozen om Janssen op ongeveer tien locaties in Nederland aan te bieden”, zo klonk het. Dat is nu anders. “Inmiddels weten we dat de GGD Hollands-Midden ook Janssen vaccins krijgt. Het nieuws gaat heel erg snel’’, zo laat een woordvoerder van GGD Hollands-Midden weten. Het vaccin zal op vier locaties geprikt worden: Bergambacht, Gouda, Leiden en Leiderdorp. 

Beperkt aantal 

‘’In de week van 21 juni kunnen alle 18-plussers zich bij de GGD melden voor een afspraak met het Janssen-vaccin. Zodra de keuzemogelijkheid opengaat, kunnen geïnteresseerden bellen met een speciaal telefoonnummer van de GGD GHOR Nederland om een afspraak te maken voor vaccinatie met het Janssen-vaccin’’, aldus GGD Hollands-Midden. 

Heb je al een afspraak voor een vaccinatie met een ander vaccin, dan kan je dit nog omboeken. In Nederland zijn er slechts 125.000 vaccins op voorraad. Het voordeel van het Janssen-vaccin is dat er slechts één prik nodig is voor volledige bescherming in plaats van twee prikken. Echter, er kleven ook nadelen aan. 

Janssen-vaccin 

Het Janssen-vaccin werd begin juni nog uit het vaccinatieprogramma gehaald, omdat de ziekenhuizen minder vol liggen en de noodzaak niet zo hoog is als een tijd geleden. Bij het toedienen van het Janssen-vaccin kan er in een enkel geval trombose ontstaan in combinatie met een tekort aan bloedplaatjes. Echter, de kans hierop is zeer klein. Na het toedienen van ongeveer acht miljoen Janssen-vaccinaties, kreeg het Amerikaanse centrum voor ziektepreventie (CDC) vijftien meldingen hierover. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.