Josh Walet

Jonge zwaan gered na vastzitten aan vishaak

Maandagavond kwamen de dierenambulance en brandweer in actie om een zwanenjong te redden. De jonge zwaan was vast komen te zitten in een visdraad. 

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

zwaan redden  (foto: Josh Walet)
Zwaan (foto: Josh Walet)
Zwaan (foto: Josh Walet)
Zwaan (foto: Josh Walet)
Zwaan (foto: Josh Walet)
Zwaan (foto: Josh Walet)
Zwaan (foto: Josh Walet)

Het gebeurde bij de Aarkade in Alphen aan den Rijn. Het zwanenjong was daar in de problemen geraakt. In zijn hals zat een grote vishaak en om zijn poot zat visdraad gewikkeld. Een voorbijganger heeft eerst geprobeerd om de zwaan te vangen, maar slaagde daar niet in. 

Hierop kwam de brandweer ter plaatse. Er kwamen twee brandweerlieden naar de Aarkade die meteen het water ingingen om de zwaan te vangen. Zij deden dit door de zwaan richting een duiker te drijven. Op deze manier konden ze de zwaan makkelijker vangen. 

Nadat de zwaan uit het water was gered heeft de dierenambulance de vishaak uit de hals van de jonge zwaan verwijderd. De vishaak zat vast in het verenpak van het zwanenjong. Nadat de haak was verwijderd is de zwaan weer terug in de sloot gezet.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.