Martin Polo via Pixabay

Jongeren en politiek Alphen: hoe bereiken die elkaar?

De ChristenUnie vraagt aan alle jongeren in de gemeente Alphen aan den Rijn: hoe willen jullie in contact komen en blijven met de Alphense politiek over onderwerpen die jullie belangrijk vinden? Nu en in de toekomst? 

Eind juni heeft de ChristenUniefractie een motie ingediend om de dialoog tussen Alphense politiek en Alphense jongeren een stuk serieuzer aan te pakken. Die motie is aangenomen. Begin september gaat de ChristenUnie daar als gemeenteraad over praten.

De ChristenUnie heeft nagedacht over makkelijke manieren van communiceren. Zoals input geven tijdens een gastles maatschappijleer of burgerschap. Polls via Insta. Maar wat vinden jullie leuk en handig? Liever een beetje los en mag iedereen meedoen? Moet het ook via een officiële jongerenraad, of is dat weer te veel gedoe en te moeilijk? 

Geef jouw reactie via: fractie@alphenaandenrijn.christenunie.nl

En waarom zou je dat doen?

Premier Rutte heeft namens het kabinet specifiek de jongeren, ook in onze gemeente, uitgedaagd om mee te denken over hoe we de (corona)samenleving nu en in de toekomst het beste kunnen inrichten. 

Gedrag van groepen wordt steeds meer in de gaten gehouden, op school of op je werk, maar ook thuis. De vraag is hoe we dat allemaal op een goede manier willen gaan organiseren in Alphen aan den Rijn. Daar hebben we de input van onze jongeren bij nodig. Niet eenmalig, maar in een blijvende dialoog. Jongeren zijn immers de volwassenen van de toekomst.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.