Martin Polo via Pixabay

Jongeren en politiek Alphen: hoe bereiken die elkaar?

De ChristenUnie vraagt aan alle jongeren in de gemeente Alphen aan den Rijn: hoe willen jullie in contact komen en blijven met de Alphense politiek over onderwerpen die jullie belangrijk vinden? Nu en in de toekomst? 

Eind juni heeft de ChristenUniefractie een motie ingediend om de dialoog tussen Alphense politiek en Alphense jongeren een stuk serieuzer aan te pakken. Die motie is aangenomen. Begin september gaat de ChristenUnie daar als gemeenteraad over praten.

De ChristenUnie heeft nagedacht over makkelijke manieren van communiceren. Zoals input geven tijdens een gastles maatschappijleer of burgerschap. Polls via Insta. Maar wat vinden jullie leuk en handig? Liever een beetje los en mag iedereen meedoen? Moet het ook via een officiële jongerenraad, of is dat weer te veel gedoe en te moeilijk? 

Geef jouw reactie via: fractie@alphenaandenrijn.christenunie.nl

En waarom zou je dat doen?

Premier Rutte heeft namens het kabinet specifiek de jongeren, ook in onze gemeente, uitgedaagd om mee te denken over hoe we de (corona)samenleving nu en in de toekomst het beste kunnen inrichten. 

Gedrag van groepen wordt steeds meer in de gaten gehouden, op school of op je werk, maar ook thuis. De vraag is hoe we dat allemaal op een goede manier willen gaan organiseren in Alphen aan den Rijn. Daar hebben we de input van onze jongeren bij nodig. Niet eenmalig, maar in een blijvende dialoog. Jongeren zijn immers de volwassenen van de toekomst.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Honden

Hoewel ze reuzelief en schattig zijn, zou je in een stad of dorp geen honden moeten toestaan. Mensen zijn al niet goed bestand tegen het wonen tussen vier muren in een betonnen omgeving. Dus voor honden moet je dat al helemaal niet willen.

Politiek gisteren 16:17

Levensmiddelenzaken langer open rond kerst

Ondanks bezwaren van CDA en RGL heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn donderdag 26 november ingestemd met afwijkende openingstijden voor de levensmiddelenwinkels rond de feestdagen. De vraag komt van de winkeliers en wethouder Gerard van As wil deze honoreren.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:23

Groene Hart Leerpark hervat fysieke lessen vanaf maandag

Een week lang vonden de lessen van het Groene Hart Leerpark online plaats vanwege de vele coronabesmettingen. Hierdoor was het niet mogelijk om goede lesroosters te garanderen. Maar de school heeft nu goed nieuws, want vanaf maandag worden de fysieke lessen gewoon hervat.

Winactie Overige gisteren 13:20

Win een echte Nordmann kerstboom van besteleenboom.nl

De kerstdagen staan alweer bijna voor de deur. Heb jij nog geen kerstboom in huis? Dat komt goed uit, want wij mogen namens besteleenboom.nl 3x een Nordmann kerstboom weggeven! En je hoeft er de deur ook niet voor uit, want de boom wordt gewoon bij jou thuis bezorgd.

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 12:42

RECO Luchtreiniging installeert luchtreiniger bij sportschool 4Sport

Sinds het coronavirus zijn intreden heeft gedaan zijn er verschillende wetenschappers die bewezen hebben dat het virus zich verspreid door de lucht middels aerosolen. ‘‘Uit onderzoek blijkt dat er door lichaamsbeweging tot 18 keer meer druppelvormige aerosolen worden uitgestoten, zo ook in sportscholen’’, laat RECO Luchtreiniging weten. Om de verspreiding te reduceren heeft RECO Luchtreiniging een van hun units geplaatst bij 4Sport.

Verkeer en vervoer gisteren 11:58

Kruising Eisenhowerlaan op maandag weer opengesteld

Als het weer mee zit, wordt de kruising van de Eisenhowerlaan met de Horstenweg en Het Oude Ambacht in Alphen maandagochtend 30 november weer opengesteld voor al het verkeer. Op dat moment starten de reconstructiewerkzaamheden aan het weggedeelte tussen het kruispunt van de Eisenhowerlaan met de Horstenweg en Het Oude Ambacht naar de N207.