Martin Polo via Pixabay

Jongeren en politiek Alphen: hoe bereiken die elkaar?

De ChristenUnie vraagt aan alle jongeren in de gemeente Alphen aan den Rijn: hoe willen jullie in contact komen en blijven met de Alphense politiek over onderwerpen die jullie belangrijk vinden? Nu en in de toekomst? 

Eind juni heeft de ChristenUniefractie een motie ingediend om de dialoog tussen Alphense politiek en Alphense jongeren een stuk serieuzer aan te pakken. Die motie is aangenomen. Begin september gaat de ChristenUnie daar als gemeenteraad over praten.

De ChristenUnie heeft nagedacht over makkelijke manieren van communiceren. Zoals input geven tijdens een gastles maatschappijleer of burgerschap. Polls via Insta. Maar wat vinden jullie leuk en handig? Liever een beetje los en mag iedereen meedoen? Moet het ook via een officiële jongerenraad, of is dat weer te veel gedoe en te moeilijk? 

Geef jouw reactie via: fractie@alphenaandenrijn.christenunie.nl

En waarom zou je dat doen?

Premier Rutte heeft namens het kabinet specifiek de jongeren, ook in onze gemeente, uitgedaagd om mee te denken over hoe we de (corona)samenleving nu en in de toekomst het beste kunnen inrichten. 

Gedrag van groepen wordt steeds meer in de gaten gehouden, op school of op je werk, maar ook thuis. De vraag is hoe we dat allemaal op een goede manier willen gaan organiseren in Alphen aan den Rijn. Daar hebben we de input van onze jongeren bij nodig. Niet eenmalig, maar in een blijvende dialoog. Jongeren zijn immers de volwassenen van de toekomst.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.