Martin Polo via Pixabay

Jongeren en politiek Alphen: hoe bereiken die elkaar?

De ChristenUnie vraagt aan alle jongeren in de gemeente Alphen aan den Rijn: hoe willen jullie in contact komen en blijven met de Alphense politiek over onderwerpen die jullie belangrijk vinden? Nu en in de toekomst? 

Eind juni heeft de ChristenUniefractie een motie ingediend om de dialoog tussen Alphense politiek en Alphense jongeren een stuk serieuzer aan te pakken. Die motie is aangenomen. Begin september gaat de ChristenUnie daar als gemeenteraad over praten.

De ChristenUnie heeft nagedacht over makkelijke manieren van communiceren. Zoals input geven tijdens een gastles maatschappijleer of burgerschap. Polls via Insta. Maar wat vinden jullie leuk en handig? Liever een beetje los en mag iedereen meedoen? Moet het ook via een officiële jongerenraad, of is dat weer te veel gedoe en te moeilijk? 

Geef jouw reactie via: fractie@alphenaandenrijn.christenunie.nl

En waarom zou je dat doen?

Premier Rutte heeft namens het kabinet specifiek de jongeren, ook in onze gemeente, uitgedaagd om mee te denken over hoe we de (corona)samenleving nu en in de toekomst het beste kunnen inrichten. 

Gedrag van groepen wordt steeds meer in de gaten gehouden, op school of op je werk, maar ook thuis. De vraag is hoe we dat allemaal op een goede manier willen gaan organiseren in Alphen aan den Rijn. Daar hebben we de input van onze jongeren bij nodig. Niet eenmalig, maar in een blijvende dialoog. Jongeren zijn immers de volwassenen van de toekomst.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie gisteren 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten gisteren 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? gisteren 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken gisteren 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!