Jordi Wijhenke

Kantine en kleedkamers bij KV Tempo worden na veertig jaar trouwe dienst gerenoveerd

Veertig jaar lang heeft Korfbalvereniging Tempo het moeten doen met dezelfde kantine en kleedkamers. Na al die jaren is de accommodatie dan ook aan vervanging toe. Nu de financiering rond is, kan daar eind dit jaar eindelijk mee worden gestart.

De renovatie zou eigenlijk in 2010 al plaatsvinden, maar na onderling overleg hebben KV Tempo en de gemeente besloten om te wachten met de renovatie, omdat KV Tempo sloop- en nieuwbouwplannen had. Deze plannen zijn uiteindelijk niet uitgevoerd. Maar nu is het moment aangebroken dat de kantine en de kleedkamers gerenoveerd moeten worden. Hiervoor hebben de gemeente en KV Tempo de handen ineengeslagen

Het kostenplaatje

De accommodatie van KV Tempo bestaat uit een kantine en kleedruimten, waarbij de kantine eigendom is van KV Tempo en de kleedruimten van de gemeente. Omdat de kleedkamers en de kantine aan elkaar vastzitten, is het voordeliger om beide delen tegelijkertijd te renoveren. De gemeente heeft daarom een budget vrijgemaakt van € 476.000 voor de renovatie en KV Tempo draagt zelf € 203.163,68 bij.

Door deze renovatie als één project uit te voeren, besparen vereniging en gemeente aanzienlijk op de totale kosten. De kosten van dit totale gezamenlijke renovatieproject zijn geraamd op € 855.517,10. Het bouwbeheerschap wordt vervuld door KV Tempo, waardoor zij meer subsidie kunnen aanvragen bij het Rijk. De verwachte subsidie, waarbij ook rekening wordt gehouden met de duurzaamheidstoepassingen, bedraagt € 176.353,42. Het totale bedrag komt neer op € 855.517,10, wat kostendekkend is.

Als de renovatie achter de rug is, moet er een duurzame kantine met moderne kleedkamers op het complex staan, waarmee KV Tempo zowel leden als onderwijs en maatschappelijke partners kan faciliteren in sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Zo is er in het plan onder meer gekozen voor zonnepanelen, een zeer duurzame cv-ketel, gevelbeplating en isolatiemaatregelen. De korfbalvereniging kijkt in ieder geval uit naar de renovatie. ‘’Het is hoog tijd dat de accommodatie gerenoveerd wordt’’, aldus de penningmeester van KV Tempo.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:42

Aanvraag bijdrage impulsgelden voor woningbouw in Rijnhaven

In Alphen aan den Rijn is een groot tekort aan woningen. Daarom zoekt de gemeente naar extra mogelijkheden voor woningbouw. Een groot project is het gebied Rijnhaven. Dit moet een gebied worden waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan.

Advertorial Economie vandaag 18:04

Ontevreden over uw huidige boekhouder of accountant?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u wilt overstappen naar een andere accountant of boekhouder. Soms sluit simpelweg de dienstverlening niet meer aan bij uw wensen. Overweeg eens om vrijblijvend in gesprek te gaan met Tidak.

Politiek vandaag 16:47

Nieuw appartementencomplex langs Churchilllaan

Niersman Projectontwikkeling is van plan om langs de Churchilllaan 71 appartementen te bouwen. Een kwart hiervan is bestemd voor sociale huur en 10 procent voor middenhuur. Om de haalbaarheid van het schetsontwerp te onderzoeken sluiten gemeente Alphen aan den Rijn en Niersman een overeenkomst.

Politiek vandaag 16:13

Plan van aanpak voor multiculturele Edelstenenbuurt

De Edelstenenbuurt rond de hoogbouw Briljantstraat en Diamantstraat wordt geplaagd door terugkerende incidenten, ondanks veel positieve zaken. Met een Plan van Aanpak wil gemeente Alphen aan den Rijn het tij ten goede keren.

Winactie Horeca vandaag 15:56

Win een bezoek van Sinterklaas en een kindermenu van Koeien en Kaas

Koeien en Kaas heeft speciaal voor de Sinterklaasperiode de Pieten Express in het leven geroepen. Sinterklaas of een van zijn pieten komt dan een maaltijd bij jou thuis bezorgen. Wij mogen namens Koeien en Kaas een bezoekje van Sinterklaas én een kindermenu weggeven!