Ilse Lokker
Advertorial Dieren

Kattentrimster Ilse Lokker opent trimsalon aan de Oudshoornseweg

Kattenbaasjes opgelet! Alphen aan den Rijn is namelijk een kattentrimsalon rijker. Kattentrimster Ilse Lokker heeft een mooie trimsalon voor katten geopend aan de Oudshoornseweg. Ilse Lokker werkt al jarenlang als succesvol kattengedragstherapeut en ze is naast kattentrimster ook dierenartsassistente. Voorheen werkte ze als trimster bij dierenartspraktijken maar ze heeft nu haar eigen trimsalon geopend. Om de opening te vieren is er tot eind dit jaar een leuke welkomstactie!

Zoals mensen ook met enige regelmaat naar de kapper gaan is dat ook voor katten geen overbodige luxe. En niet alleen raskatten waarbij trimmen vaak echt nodig is, maar alle katten die klitten hebben, (te)veel verharen of zelfs vervilt zijn komen voor een trimbehandeling. Katten die zichzelf niet meer goed kunnen wassen bijvoorbeeld omdat er medische problemen zijn zitten vaker slecht in hun vacht. Zelfs kittens en de ‘gewone’ huis-, tuin en keukenkatten, die misschien nu de behandeling nog niet nodig hebben, kunnen alvast wennen aan een trimbehandeling voor als het later wel nodig is. Kortom; elke kat heeft baat bij een trimbehandeling.

Waarom trimmen

“Leeftijd, ras en vachttype, medische problemen en het weer hebben allemaal invloed op de vacht, en in hoeverre de kat zelf in staat is om deze te verzorgen. Klitten of vilt is voor een kat erg pijnlijk, want hierdoor krijgen ze een hoop ongemak en stress”, legt Ilse uit. “Vooral voor raskatten is het belangrijk om de vacht goed bij te houden. En hoe vaak dit nodig is ligt er ook aan wat een kattenbaasje zelf thuis kan doen. Vaak vinden baasjes de buik, oksels en liezen lastig om te kammen. Wanneer een baasje de kat zelf goed kan kammen hoeven ze minder vaak getrimd te worden. Bijkomend voordeel is dat deze katten dan ook al aan het kammen gewend zijn.”.

Nagels

“Het knippen van de nagels zit standaard in de behandeling, mits een kat dit niet heel erg vervelend vindt. Dit is om te voorkomen dat ik een wondje krijg als de kat per ongeluk toch uithaalt. In principe scherpen katten de nageltjes zelf, maar soms worden ze toch te lang. Daarnaast kunnen de katten er dan aan wennen dat de nagels geknipt worden. Wanneer nagels namelijk te lang worden blijft een kat hangen in bijvoorbeeld de bank of kunnen de nagels zelfs in het vlees groeien en dat is echt ontzettend zielig. Ik heb pas een oud katje gehad van 19 jaar oud en die had hele lange nagels. Ze waren daardoor allemaal in de kussentjes gegroeid, en dat was echt verschrikkelijk om te zien. Gelukkig kon ik de nagels van deze kat knippen en daarna sprong hij weer op de bank. Dat hoor ik trouwens heel vaak van mensen terug, dat katten na een behandeling beter bewegen, dat ze weer aandacht komen vragen, en dat ze gezelliger zijn.”

Diervriendelijk

Waar het bij Ilse vooral om gaat is dat het goed gaat met de katten. Een trimbeurt is voor het welzijn van de kat, maar moet geen vervelende ervaring zijn. “Ik gebruik allerlei trucjes om het voor de katten zo fijn mogelijk te maken. Ik probeer ze af te leiden met wat lekkers, met valeriaan kussentjes en speelgoed, of ik gebruik een handdoek met de geur van thuis waar ze zich in kunnen verstoppen. Het belangrijkste is dat de kat zich op z’n gemak voelt. Een kat zal door mij daarom ook nooit in het nekvel gepakt worden, want dit kan een hele nare en zelfs traumatische ervaring zijn. Als de kat het echt niet toelaat dan kan de dierenarts een kalmerend pilletje voorschrijven zodat de kat de behandeling makkelijker ondergaat”

Gedragstherapeut en dierenartsassistent

Voordat Ilse katten ging trimmen werkte ze al als dierenartsassistent en kattengedragstherapeut. Dit komt tijdens de trimbehandelingen erg goed van pas. “Sommige katten vinden het erg vervelend om getrimd te worden en dan is het belangrijk om een goede samenwerking met de kat te vinden. Mijn kennis als gedragstherapeut voor katten komt dan echt heel goed van pas. En dankzij de medische kennis die ik heb pik ik sneller op of iets niet in de haak is. Ik kijk ook altijd waarom een vacht er zo uit ziet. En mocht het nodig zijn dan geef ik het baasje advies of stuur ze door naar de dierenarts.

Maak een afspraak

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je terecht op haar website. Nieuwe klanten krijgen tot 31 december 2022 maar liefst 10% korting op een eerste afspraak en een gratis kam mee naar huis.

Ilse Lokker.jpg

NB: De kat op de foto ‘Noortje’ zoekt nog een nieuw baasje! Laat een bericht achter voor meer informatie.


Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.