Ilse Lokker
Advertorial Dieren

Kattentrimster Ilse Lokker opent trimsalon aan de Oudshoornseweg

Kattenbaasjes opgelet! Alphen aan den Rijn is namelijk een kattentrimsalon rijker. Kattentrimster Ilse Lokker heeft een mooie trimsalon voor katten geopend aan de Oudshoornseweg. Ilse Lokker werkt al jarenlang als succesvol kattengedragstherapeut en ze is naast kattentrimster ook dierenartsassistente. Voorheen werkte ze als trimster bij dierenartspraktijken maar ze heeft nu haar eigen trimsalon geopend. Om de opening te vieren is er tot eind dit jaar een leuke welkomstactie!

Zoals mensen ook met enige regelmaat naar de kapper gaan is dat ook voor katten geen overbodige luxe. En niet alleen raskatten waarbij trimmen vaak echt nodig is, maar alle katten die klitten hebben, (te)veel verharen of zelfs vervilt zijn komen voor een trimbehandeling. Katten die zichzelf niet meer goed kunnen wassen bijvoorbeeld omdat er medische problemen zijn zitten vaker slecht in hun vacht. Zelfs kittens en de ‘gewone’ huis-, tuin en keukenkatten, die misschien nu de behandeling nog niet nodig hebben, kunnen alvast wennen aan een trimbehandeling voor als het later wel nodig is. Kortom; elke kat heeft baat bij een trimbehandeling.

Waarom trimmen

“Leeftijd, ras en vachttype, medische problemen en het weer hebben allemaal invloed op de vacht, en in hoeverre de kat zelf in staat is om deze te verzorgen. Klitten of vilt is voor een kat erg pijnlijk, want hierdoor krijgen ze een hoop ongemak en stress”, legt Ilse uit. “Vooral voor raskatten is het belangrijk om de vacht goed bij te houden. En hoe vaak dit nodig is ligt er ook aan wat een kattenbaasje zelf thuis kan doen. Vaak vinden baasjes de buik, oksels en liezen lastig om te kammen. Wanneer een baasje de kat zelf goed kan kammen hoeven ze minder vaak getrimd te worden. Bijkomend voordeel is dat deze katten dan ook al aan het kammen gewend zijn.”.

Nagels

“Het knippen van de nagels zit standaard in de behandeling, mits een kat dit niet heel erg vervelend vindt. Dit is om te voorkomen dat ik een wondje krijg als de kat per ongeluk toch uithaalt. In principe scherpen katten de nageltjes zelf, maar soms worden ze toch te lang. Daarnaast kunnen de katten er dan aan wennen dat de nagels geknipt worden. Wanneer nagels namelijk te lang worden blijft een kat hangen in bijvoorbeeld de bank of kunnen de nagels zelfs in het vlees groeien en dat is echt ontzettend zielig. Ik heb pas een oud katje gehad van 19 jaar oud en die had hele lange nagels. Ze waren daardoor allemaal in de kussentjes gegroeid, en dat was echt verschrikkelijk om te zien. Gelukkig kon ik de nagels van deze kat knippen en daarna sprong hij weer op de bank. Dat hoor ik trouwens heel vaak van mensen terug, dat katten na een behandeling beter bewegen, dat ze weer aandacht komen vragen, en dat ze gezelliger zijn.”

Diervriendelijk

Waar het bij Ilse vooral om gaat is dat het goed gaat met de katten. Een trimbeurt is voor het welzijn van de kat, maar moet geen vervelende ervaring zijn. “Ik gebruik allerlei trucjes om het voor de katten zo fijn mogelijk te maken. Ik probeer ze af te leiden met wat lekkers, met valeriaan kussentjes en speelgoed, of ik gebruik een handdoek met de geur van thuis waar ze zich in kunnen verstoppen. Het belangrijkste is dat de kat zich op z’n gemak voelt. Een kat zal door mij daarom ook nooit in het nekvel gepakt worden, want dit kan een hele nare en zelfs traumatische ervaring zijn. Als de kat het echt niet toelaat dan kan de dierenarts een kalmerend pilletje voorschrijven zodat de kat de behandeling makkelijker ondergaat”

Gedragstherapeut en dierenartsassistent

Voordat Ilse katten ging trimmen werkte ze al als dierenartsassistent en kattengedragstherapeut. Dit komt tijdens de trimbehandelingen erg goed van pas. “Sommige katten vinden het erg vervelend om getrimd te worden en dan is het belangrijk om een goede samenwerking met de kat te vinden. Mijn kennis als gedragstherapeut voor katten komt dan echt heel goed van pas. En dankzij de medische kennis die ik heb pik ik sneller op of iets niet in de haak is. Ik kijk ook altijd waarom een vacht er zo uit ziet. En mocht het nodig zijn dan geef ik het baasje advies of stuur ze door naar de dierenarts.

Maak een afspraak

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je terecht op haar website. Nieuwe klanten krijgen tot 31 december 2022 maar liefst 10% korting op een eerste afspraak en een gratis kam mee naar huis.

Ilse Lokker.jpg

NB: De kat op de foto ‘Noortje’ zoekt nog een nieuw baasje! Laat een bericht achter voor meer informatie.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.