Advertorial Politiek plein

Kennismaking met... Mark Vermeulen #6, CDA

De komende weken blikt CDA Alphen aan den Rijn met bekende en minder bekende CDA-politici terug en vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vandaag een interview met Mark Vermeulen, nummer 6 op de CDA kieslijst.

Vertel iets over jezelf: waar kom je vandaan, wat doe je voor werk/studie, heb je een gezin?

"Ik ben Mark Vermeulen, ben opgegroeid in Zwammerdam en woon sinds 2005 met mijn vrouw Heleen en inmiddels onze twee zoons in de wijk Ridderveld in Alphen aan den Rijn. Sinds 2000 ben ik werkzaam bij de politie en Heleen is leerkracht in het basisonderwijs. Twee beroepen waardoor we, vanuit verschillende invalshoeken, met beide benen in de samenleving staan."

Wat zijn naast de politiek en je werk/studie dingen waar je je mee bezighoudt?

"Ik ben actief (geweest) als vrijwilliger bij verschillende verenigingen en organisaties in zowel Zwammerdam als Alphen aan den Rijn. Sport, cultuur, onderwijs, religie of organisaties met een visie over klimaat, milieu of recycling... daar ben ik bijvoorbeeld vrijwilliger (geweest). Waarom? Omdat ik dat wil, kan en mag doen."

Hoe ben je in de politiek gerold?

"In 2008 ben ik lid geworden van het CDA omdat ik geloof in de uitgangspunten van deze partij en vind dit een goede basis van waaruit wij met elkaar kunnen leven, wonen en werken."

Waarom CDA?

"Ik heb mede voor het CDA gekozen omdat ik ben opgegroeid met de overtuiging dat we ons, daar waar mogelijk, ook voor de samenleving in moeten zetten. Sinds 2013 ben ik namens het CDA gemeenteraadslid in Alphen aan den Rijn."

Waarvoor wil jij je aankomende vier jaar gaan inzetten?

"Ik maak mij namens het CDA onder andere sterk voor een gemeente(bestuur) dichtbij de inwoners. Gewoon zorgen dat de dienstverlening op orde is en concentreren op zaken die er voor de inwoners toe doen. Dat betekent heldere keuzes maken en zichtbare resultaten realiseren. Er kan veel maar niet alles kan tegelijk en een oplossing kan ook anders zijn dan men graag zou willen zien. Dat is naar mijn mening een kwestie van met elkaar samenwerken."

Na afloop van je politieke carrière als raadslid, hoe zou jij herinnerd willen worden?

"Het gaat er niet om wie ik ben of was, maar wat wij met elkaar kunnen bereiken of bereikt hebben voor een ander."

De CDA-slogan voor deze campagne is ‘samen leven is samen doen’. Wat betekent dit voor jou?

"Een leefbare samenleving maken we met elkaar en iedereen kan daar aan bijdragen. Het gaat er dan ook niet om wat ik kan bereiken, maar wat wij samen kunnen doen. Om dingen samen voor elkaar te krijgen moeten we in gesprek blijven of gaan met elkaar en dan niet alleen maar praten, maar ook gewoon luisteren naar elkaar. Dat is iets wat ik al jaren doe zowel privé als tijdens mijn werk, in gesprek zijn met anderen en daarbij luisteren... gewoon even luisteren naar een ander!"

Met wie zou jij iets samen willen doen en waarom?

"Gewoon genieten van het leven! Met wie maakt niet zoveel uit, je komt zoveel mensen tegen tijdens het leven. Laten we maar wat meer genieten van wat we wel hebben."

Waar ben jij echt supergoed in?

"Supergoed... tja, wat is supergoed en waarom ben je supergoed? Laten we vooral zijn zoals we willen zijn en elkaar niet beoordelen of veroordelen om wie we zijn. Dat voelt supergoed voor jezelf en de ander."

Voor meer informatie over onder andere Mark Vermeulen, maar ook de andere CDA-kandidaten en het verkiezingsprogramma, kan je de website van CDA Alphen aan den Rijn bezoeken.


Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.