Kennismaking met... Mark Vermeulen #6, CDA

De komende weken blikt CDA Alphen aan den Rijn met bekende en minder bekende CDA-politici terug en vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vandaag een interview met Mark Vermeulen, nummer 6 op de CDA kieslijst.

Vertel iets over jezelf: waar kom je vandaan, wat doe je voor werk/studie, heb je een gezin?

"Ik ben Mark Vermeulen, ben opgegroeid in Zwammerdam en woon sinds 2005 met mijn vrouw Heleen en inmiddels onze twee zoons in de wijk Ridderveld in Alphen aan den Rijn. Sinds 2000 ben ik werkzaam bij de politie en Heleen is leerkracht in het basisonderwijs. Twee beroepen waardoor we, vanuit verschillende invalshoeken, met beide benen in de samenleving staan."

Wat zijn naast de politiek en je werk/studie dingen waar je je mee bezighoudt?

"Ik ben actief (geweest) als vrijwilliger bij verschillende verenigingen en organisaties in zowel Zwammerdam als Alphen aan den Rijn. Sport, cultuur, onderwijs, religie of organisaties met een visie over klimaat, milieu of recycling... daar ben ik bijvoorbeeld vrijwilliger (geweest). Waarom? Omdat ik dat wil, kan en mag doen."

Hoe ben je in de politiek gerold?

"In 2008 ben ik lid geworden van het CDA omdat ik geloof in de uitgangspunten van deze partij en vind dit een goede basis van waaruit wij met elkaar kunnen leven, wonen en werken."

Waarom CDA?

"Ik heb mede voor het CDA gekozen omdat ik ben opgegroeid met de overtuiging dat we ons, daar waar mogelijk, ook voor de samenleving in moeten zetten. Sinds 2013 ben ik namens het CDA gemeenteraadslid in Alphen aan den Rijn."

Waarvoor wil jij je aankomende vier jaar gaan inzetten?

"Ik maak mij namens het CDA onder andere sterk voor een gemeente(bestuur) dichtbij de inwoners. Gewoon zorgen dat de dienstverlening op orde is en concentreren op zaken die er voor de inwoners toe doen. Dat betekent heldere keuzes maken en zichtbare resultaten realiseren. Er kan veel maar niet alles kan tegelijk en een oplossing kan ook anders zijn dan men graag zou willen zien. Dat is naar mijn mening een kwestie van met elkaar samenwerken."

Na afloop van je politieke carrière als raadslid, hoe zou jij herinnerd willen worden?

"Het gaat er niet om wie ik ben of was, maar wat wij met elkaar kunnen bereiken of bereikt hebben voor een ander."

De CDA-slogan voor deze campagne is ‘samen leven is samen doen’. Wat betekent dit voor jou?

"Een leefbare samenleving maken we met elkaar en iedereen kan daar aan bijdragen. Het gaat er dan ook niet om wat ik kan bereiken, maar wat wij samen kunnen doen. Om dingen samen voor elkaar te krijgen moeten we in gesprek blijven of gaan met elkaar en dan niet alleen maar praten, maar ook gewoon luisteren naar elkaar. Dat is iets wat ik al jaren doe zowel privé als tijdens mijn werk, in gesprek zijn met anderen en daarbij luisteren... gewoon even luisteren naar een ander!"

Met wie zou jij iets samen willen doen en waarom?

"Gewoon genieten van het leven! Met wie maakt niet zoveel uit, je komt zoveel mensen tegen tijdens het leven. Laten we maar wat meer genieten van wat we wel hebben."

Waar ben jij echt supergoed in?

"Supergoed... tja, wat is supergoed en waarom ben je supergoed? Laten we vooral zijn zoals we willen zijn en elkaar niet beoordelen of veroordelen om wie we zijn. Dat voelt supergoed voor jezelf en de ander."

Voor meer informatie over onder andere Mark Vermeulen, maar ook de andere CDA-kandidaten en het verkiezingsprogramma, kan je de website van CDA Alphen aan den Rijn bezoeken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 15:20

Tour de France winacties bij Gek van Fietsen

De Tour de France gaat weer beginnen: voor vele wielrenners de leukste tijd van het jaar. Om het feest compleet te maken, organiseert Gek van Fietsen tijdens de Tour verschillende winacties. Dus fietsliefhebbers, opgelet! Houd de sociale media van Gek van Fietsen in de gaten en wie weet win je een helm, Tour de France shirt of onderhoudskit.

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."

Advertorial Winkels vandaag 12:22

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!