Ketelhuys

Ketelhuys en KT-Events verzorgen catering Parkkunst met recyclebare cups

Op 27 april wordt in Park Rijnstroom weer Parkkunst georganiseerd. De horeca wordt sinds de vorige editie geregeld door KT-events en Het Ketelhuys. Dit jaar staat niet de kleur oranje, maar groen centraal. Wilbert van het Ketelhuys legt uit waarom dat zo is.

“Vorig jaar werden we door Parkvilla gevraagd of wij het eten en drinken wilden regelen bij hun evenement Parkkunst”, begint Wilbert. Er vonden toen al verschillende veranderingen plaats, zoals het gebruik van muntjes. Er ging de afgelopen editie echter wel wat fout, constateerde Wilbert. “Park Rijnstroom is natuurlijk een openbaar park, iedereen mag dus eigen eten en drinken meenemen. Dat, in combinatie met plastic wegwerpbekers, zorgde voor overvolle prullenbakken en dus heel veel zwerfaval. We zijn toen tot diep in de nacht bezig geweest met opruimen.”

Daarom wordt dit jaar bij de bar volledig gebruik gemaakt van zogenaamde Greencups. Greencups zijn hard plastic cups die gebruikt worden ter vervanging van glaswerk en plastic wegwerpbekers. Dit omdat glaswerk niet veilig is en plastic wegwerpbekers slecht zijn voor het milieu. De hard plastic cups zijn herbruikbaar en 100% recyclebaar. “Daarnaast gebruiken we ook Greenpitchers, dit zijn schenkkannen geschikt voor het uitschenken van bier/fris in meerdere glazen”, vertelt Wilbert.

Hoe werkt het?

“Het is eigenlijk heel eenvoudig”, begint Wilbert zijn uitleg. “Bij aankoop van jouw eerste consumptie betaal je een halve consumptiemunt statiegeld per Greencup en twee muntjes statiegeld per Greenpitcher. Bij elke nieuwe consumptie lever je jouw oude gebruikte cup of pitcher weer in en ontvang je een schone cup of pitcher.” Als je het evenement verlaat kun je je glas, tray of pitcher weer inleveren bij de bar óf in de speciale bak voor het goede doel gooien.

Volgens Wilbert verminder je zo zwerfafval op grote evenementen. “Als er toch nog bekers op de grond liggen zijn er altijd wel kinderen die de bekers verzamelen en voor een extra zakcentje in komen leveren”, constateert hij. Ondanks dat het nog niet verplicht is vanuit wet en regelgeving, vinden het Ketelhuys en KT-Events het belangrijk om een statement te maken. “Zonder enige vorm van gemeentelijke bijdrage kiezen wij er toch voor om dit systeem te introduceren. Samen met jou maken wij Koningsdag een stukje schoner!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.