Ketelhuys

Ketelhuys en KT-Events verzorgen catering Parkkunst met recyclebare cups

Op 27 april wordt in Park Rijnstroom weer Parkkunst georganiseerd. De horeca wordt sinds de vorige editie geregeld door KT-events en Het Ketelhuys. Dit jaar staat niet de kleur oranje, maar groen centraal. Wilbert van het Ketelhuys legt uit waarom dat zo is.

“Vorig jaar werden we door Parkvilla gevraagd of wij het eten en drinken wilden regelen bij hun evenement Parkkunst”, begint Wilbert. Er vonden toen al verschillende veranderingen plaats, zoals het gebruik van muntjes. Er ging de afgelopen editie echter wel wat fout, constateerde Wilbert. “Park Rijnstroom is natuurlijk een openbaar park, iedereen mag dus eigen eten en drinken meenemen. Dat, in combinatie met plastic wegwerpbekers, zorgde voor overvolle prullenbakken en dus heel veel zwerfaval. We zijn toen tot diep in de nacht bezig geweest met opruimen.”

Daarom wordt dit jaar bij de bar volledig gebruik gemaakt van zogenaamde Greencups. Greencups zijn hard plastic cups die gebruikt worden ter vervanging van glaswerk en plastic wegwerpbekers. Dit omdat glaswerk niet veilig is en plastic wegwerpbekers slecht zijn voor het milieu. De hard plastic cups zijn herbruikbaar en 100% recyclebaar. “Daarnaast gebruiken we ook Greenpitchers, dit zijn schenkkannen geschikt voor het uitschenken van bier/fris in meerdere glazen”, vertelt Wilbert.

Hoe werkt het?

“Het is eigenlijk heel eenvoudig”, begint Wilbert zijn uitleg. “Bij aankoop van jouw eerste consumptie betaal je een halve consumptiemunt statiegeld per Greencup en twee muntjes statiegeld per Greenpitcher. Bij elke nieuwe consumptie lever je jouw oude gebruikte cup of pitcher weer in en ontvang je een schone cup of pitcher.” Als je het evenement verlaat kun je je glas, tray of pitcher weer inleveren bij de bar óf in de speciale bak voor het goede doel gooien.

Volgens Wilbert verminder je zo zwerfafval op grote evenementen. “Als er toch nog bekers op de grond liggen zijn er altijd wel kinderen die de bekers verzamelen en voor een extra zakcentje in komen leveren”, constateert hij. Ondanks dat het nog niet verplicht is vanuit wet en regelgeving, vinden het Ketelhuys en KT-Events het belangrijk om een statement te maken. “Zonder enige vorm van gemeentelijke bijdrage kiezen wij er toch voor om dit systeem te introduceren. Samen met jou maken wij Koningsdag een stukje schoner!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.