Kewodak | De Dakmakers winnaar eerste Groene Pluim

Kewodak | De Dakmakers heeft de eerste Groene Pluim van Alphen aan den Rijn gewonnen. De Groene Pluim is een onderscheiding voor bedrijven die het goede voorbeeld geven op het gebied van duurzaam ondernemen.

Frank Keijzer, directeur van Kewodak | De Dakmakers, ontving de prijs uit handen van Peter van den Eijnden, voorzitter Stichting De Groene Pluim, en (inmiddels voormalig) wethouder Erik van Zuylen van Duurzaamheid.

Echte inspiratiebron

De accreditatiecommissie prijst Kewodak vanwege zijn ‘mooie ambities en positieve resultaten’. Het Alphense dakdekkersbedrijf is volgens de jury ‘een echte inspiratiebron’ en ‘een duurzame koploper en regionaal aanjager (…) om actief met duurzaamheid aan de slag te gaan’.

Kewodak | De Dakmakers helpt bedrijven, instellingen en VvE’s met duurzame dakrenovaties. Platte daken worden dankzij het Alphense bedrijf steeds vaker ingezet om de leefomgeving te vergroenen (groene daken), de riolen te ontzien (waterbufferende daken), de energierekening te verlagen (witte daken), biodiversiteit te vergroten (bijenkasten, insectenhotels) of energie op te wekken (zonnepanelen).

Klimaat en levensgeluk

Volgens voormalig wethouder Van Zuylen laat Kewodak zien ‘dat het kan’. Hij noemt Kewodak een ‘terechte winnaar’ en wijst erop dat verduurzaming méér doet dan alleen bijdragen aan een beter klimaat. “Groen draagt bij aan het geluk van mensen.”

Directeur Frank Keijzer is trots op de onderscheiding, de eerste De Groene Pluim van Alphen aan den Rijn. “We zijn vereerd met deze erkenning. Het laat zien dat we op de goede weg zijn en is een aanmoediging om nog meer in te zetten op verduurzaming tijdens dakrenovaties. Is een zwart bitumen dak aan het einde van zijn levensduur, dan loont het om te kijken naar duurzame alternatieven. In ons Kenniscentrum maken we klanten graag bekend met de vele mogelijkheden.”

Bron: De gemeente Alphen aan den Rijn/ Groene Pluim

logo-groene-pluim-trotste-ontvanger.jpg


Meer nieuws

Blog Fase 2, lees je mee?! vandaag 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein vandaag 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.

Advertorial Winkels vandaag 15:20

Tour de France winacties bij Gek van Fietsen

De Tour de France gaat weer beginnen: voor vele wielrenners de leukste tijd van het jaar. Om het feest compleet te maken, organiseert Gek van Fietsen tijdens de Tour verschillende winacties. Dus fietsliefhebbers, opgelet! Houd de sociale media van Gek van Fietsen in de gaten en wie weet win je een helm, Tour de France shirt of onderhoudskit.

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."