Kewodak | De Dakmakers winnaar eerste Groene Pluim

Kewodak | De Dakmakers heeft de eerste Groene Pluim van Alphen aan den Rijn gewonnen. De Groene Pluim is een onderscheiding voor bedrijven die het goede voorbeeld geven op het gebied van duurzaam ondernemen.

Frank Keijzer, directeur van Kewodak | De Dakmakers, ontving de prijs uit handen van Peter van den Eijnden, voorzitter Stichting De Groene Pluim, en (inmiddels voormalig) wethouder Erik van Zuylen van Duurzaamheid.

Echte inspiratiebron

De accreditatiecommissie prijst Kewodak vanwege zijn ‘mooie ambities en positieve resultaten’. Het Alphense dakdekkersbedrijf is volgens de jury ‘een echte inspiratiebron’ en ‘een duurzame koploper en regionaal aanjager (…) om actief met duurzaamheid aan de slag te gaan’.

Kewodak | De Dakmakers helpt bedrijven, instellingen en VvE’s met duurzame dakrenovaties. Platte daken worden dankzij het Alphense bedrijf steeds vaker ingezet om de leefomgeving te vergroenen (groene daken), de riolen te ontzien (waterbufferende daken), de energierekening te verlagen (witte daken), biodiversiteit te vergroten (bijenkasten, insectenhotels) of energie op te wekken (zonnepanelen).

Klimaat en levensgeluk

Volgens voormalig wethouder Van Zuylen laat Kewodak zien ‘dat het kan’. Hij noemt Kewodak een ‘terechte winnaar’ en wijst erop dat verduurzaming méér doet dan alleen bijdragen aan een beter klimaat. “Groen draagt bij aan het geluk van mensen.”

Directeur Frank Keijzer is trots op de onderscheiding, de eerste De Groene Pluim van Alphen aan den Rijn. “We zijn vereerd met deze erkenning. Het laat zien dat we op de goede weg zijn en is een aanmoediging om nog meer in te zetten op verduurzaming tijdens dakrenovaties. Is een zwart bitumen dak aan het einde van zijn levensduur, dan loont het om te kijken naar duurzame alternatieven. In ons Kenniscentrum maken we klanten graag bekend met de vele mogelijkheden.”

Bron: De gemeente Alphen aan den Rijn/ Groene Pluim

logo-groene-pluim-trotste-ontvanger.jpg


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.