Pixabay

Kom jij naar de open dag van Alphense zwem- en watersportverenigingen?

Deze zondag openen alle Alphense verenigingen op het gebied van sporten in en op het water hun deuren voor bezoekers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de sporten uit te proberen, aan workshops deel te nemen of naar de echte professionals te kijken.

Sporten in en op het water is mede dankzij corona mateloos populair. De kanoverenigingen en windsurfvereniging hebben geen klagen over de hoeveelheid nieuwe klanten. Willemien Agterof, voorzitter van de Roeivereniging Alphen, merkt een toename aan mensen die lekker in de buitenlucht willen sporten. Jeugd, studenten en volwassenen. “Ook de Nederlandse successen tijdens de Olympische Spelen hebben een positief effect op de roeisport. Roeien is echt een complete work-out op het water, zonder kans op grote blessures. En het is voor iedereen met een zwemdiploma, van 10 tot 80 jaar.”

De Thermen2, exploitant van de twee Alphense zwembaden, ziet ook een stijging in de populariteit van banen zwemmen en het enthousiasme van bezoekers. Jessica Seijsener van De Thermen2: “We zien meer jonge mensen in het bad die de borstcrawl beoefenen en dit verder willen verbeteren. Daarnaast zijn onze gasten heel erg blij dat binnen zwemmen weer mag. Onze aquasporten zijn heel erg gewild momenteel.”

Bezoekers zijn van harte welkom bij Roeivereniging Alphen, Windsurfvereniging Alphen, Waterscouting Willem Barendsz en bij Sunset Beachbar is Bezemer aanwezig. In zwembad AquaRijn zijn AZC, De Reddingsbrigade en De Thermen2 aanwezig. Bezoekers kunnen sporten uitproberen of professionals aan het werk zien. Deelname is gratis.

Deelnemers en activiteiten

Zwembad AquaRijn, Cantharel 10
12:00 – 12:20                     inloop met recreatief zwemmen
12:20 – 12:40                     reddingsbrigade
12:40 – 13:00                     floatfit
13:00 – 13:20                     aquarobic
13:20 – 13:40                     azc synchroonzwemmen
13:40 – 14:00                     azc wedstrijdzwemmen
14:00 – 14:20                     azc waterpolo
14:20 – 15:00                     discozwemmen

Windsurfvereniging, Verlengde Aarkade 30
10:00 – 16:00                     Kennismaken met Windsurfen en Suppen

Suppen vanaf 9 jaar
Zwemdiploma vanaf 10 jaar
Let op: zwemdiploma verplicht

Roeivereniging Alphen, Machineweg 2B, Aarlanderveen (naast de Zegerbrug)
10:00 – 13:00                     Kennismaken met roeien, vanaf 10 jaar

Waterscouting Willem Barendsz, T-steiger bij de Zegerplas (naast evenementenveld)
10:00 – 14:00                     Kennismaken met kano varen en zeilen

Bezemer, Sunset Beachbar, Westkanaalweg
10:00, 12:00, 14:00 en 16:00 uur  eFoil demonstraties

Aanbieding: er kunnen die dag SUP's worden gehuurd voor € 10 per uur (i.p.v. € 20 per 1,5 uur)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.