Kroes en Partners
Advertorial Economie

Kroes en Partners: de notaris met een menselijke maat

Een notaris is een saaie, oude man die af en toe een stempel of een handtekening ergens op zet. Toch? Notariskantoor Kroes en Partners bewijst het tegendeel. “Kwaliteit is bij ons net zo belangrijk als de menselijke factor. Wij denken actief met de klant mee en denken altijd in oplossingen.”

Met zo’n vijftig man in dienst is Kroes en Partners één van de grootste notariskantoren in de weide regio. Aan het roer van het bedrijf staan John Kroes en Harriët Bijl. Laatstgenoemde maakte ruim zeven jaar geleden samen met haar bedrijf de overstap naar Kroes en Partners. Door de grootte van het kantoor bedienen zij met gemak alle facetten van het vak. Van familierecht tot onroerend goed en ondernemingsrecht. “We zijn van alle markten thuis”, zo vertelt Kroes trots.

Een juridische huisarts

Het pad naar het notaris-vak was voor Kroes geen onlogische stap. Met zijn rechtenstudie op zak wist hij zeker dat hij notaris wilde worden. “Advocaat was niet voor mij weggelegd, daar was ik al vrij snel achter. Recht praten wat krom is, dat ging er bij mij gewoon niet in”, legt hij uit. “Aan de slag gaan als notaris bleek dan al snel de juiste stap voor mij. Nog steeds kan ik daar echt mijn ei in kwijt.”

Voor Bijl-Atsma liep het echter anders, zij bewandelde een geheel ander traject. Ze vertelt: “Jaren geleden ben ik begonnen aan een pabo-opleiding, maar na een jaar ging ik bij mezelf na of dat wel was wat ik echt wilde. Was ik wel geschikt als docent? Mijn tante had een notariskantoor en daar leerde ik hoe menselijk het vak eigenlijk is. Je bent als het ware een juridische huisarts.”

Menselijke maat

Maar er berust nog altijd een stigma op notarissen dat de menselijke factor nog ver te zoeken is. “Notarissen worden vaak op één hoop gegooid, terwijl dat eigenlijk onterecht is. Zo bieden wij echt kwaliteit en werken we niet met stuntprijzen. Klanttevredenheid staat bij ons bovenop en een prijs die achteraf opeens veel hoger uitpakt, dat past echt niet in ons straatje”, vertelt Bijl-Atsma. Kroes vult aan: “In de naam van ons bedrijf hebben we nadrukkelijk ‘notarissen en adviseurs’ staan. We denken graag met de klant mee en geven hierbij advies. Dat onderscheidt ons van andere notariskantoren.”

Toen Kroes aan het roer kwam te staan, nam hij zich dan ook voor om de menselijke maat altijd voorop te stellen. “Met trots kan ik zeggen dat onze klanten ons ook als zodanig waarderen”, vertelt hij. “We steken dan ook niet onder stoelen of banken dat we graag langdurige relaties opbouwen met klanten. Zo hebben we al klanten uit de tweede en derde generatie, dat is natuurlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen. En dat wordt allemaal mogelijk doordat we persoonlijk contact hoog in het vaandel stellen.”

Maar het blijft niet bij de notaris naar de mens brengen. Kroes en Partners hecht namelijk ook veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. “We willen graag zichtbaar en toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom sponsoren we veel lokale initiatieven op het gebied van sport en cultuur. Mensen bij elkaar brengen is namelijk iets dat we graag zien, ook omdat wij ons herkennen in evenementen die net zo laagdrempelig zijn als ons kantoor.”

De jeugd naar de notaris

Dat alleen mensen op leeftijd naar de notaris gaan, is nog zo’n stigma dat op notariskantoren berust. Ook jongeren doen er goed aan om bij het kopen van een huis een bezoek te brengen aan de notaris. “Ook zij kunnen in een situatie terechtkomen waarbij bijvoorbeeld de partner op vroege leeftijd komt te overlijden”, legt Kroes uit. “Zo heb ik helaas verschillende jonge mensen bij me aan tafel gehad, waarvan de partner was overleden. Niets geregeld, geen erfgenaam en het huis staat op de naam van de partner. Dan kan het voorkomen dat het huis naar de familie van de overleden persoon gaat, omdat er niets is vastgelegd en de achtergebleven partner zonder huis komt te zitten”, vervolgt hij. “Regel het”, is dan ook het advies dat Kroes jongeren op het hart drukt.

Kroes en Partners is gevestigd aan de Prins Bernhardlaan 4 in Alphen aan den Rijn en aan de Aardamseweg 73a in Ter Aar. Heb jij een notaris nodig? Neem dan contact op met Kroes en Partners via 0172 521921 of via notarissen@kroesenpartners.nl. Afspraken kunnen ook online plaatsvinden.


Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten vandaag 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.