Archieffoto Activite
Advertorial Kunst en Cultuur

Kunstenaars met dementie exposeren voor het eerst

Op 21, 22 en 23 oktober organiseert Atelier de Dagwacht voor het eerst een expositie met werk van alle 15 deelnemers. De Dagwacht is een atelier voor kunstzinnige mensen met dementie. Zij worden begeleid door kunstenaars, vrijwilligers en zorgprofessionals van ActiVite.

Sinds maart 2021 is De Dagwacht geopend voor mensen met een grote liefde voor kunst. Vrijdag 21 oktober opent bestuurder Anne Veldhof deze expositie bij ActiVite, met de naam ‘De Dagwacht zichtbaar.’

Meerdere keren per week komen deelnemers bij elkaar in het ontmoetingscentrum van locatie Noorderbrink in Alphen aan den Rijn. Onder professionele begeleiding gaan zij aan de slag met een eigen werk, waar ze gedurende een langere periode aan werken. De kunstenaars werken met diverse materialen en hebben ieder een eigen stijl.

Je bent van harte welkom tijdens de feestelijke opening op vrijdag 21 oktober. Voorzitter van de Raad van Bestuur van ActiVite, Anne Veldhof, zal de expositie dan openen. Ook zijn alle kunstenaars zelf aanwezig. De opening is om 16:00 uur in ActiVite Noorderbrink, Klompenmaker 156 in Alphen aan den Rijn. Je hoeft je voor het evenement niet aan te melden.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.