La Cubanita heeft een nieuwe menukaart!
Het is weer zover! La Cubanita heeft een nieuwe menukaart. Dit jaar hebben zij maar liefst twintig nieuwe tapas en drie nieuwe desserts op de kaart gezet.
Eén keer in het jaar brengt La Cubanita een nieuwe menukaart uit. Maar voordat deze uit wordt gebracht, gaan er een aantal maanden van proeven aan vooraf. Samen met de huis-chef bedenkt La Cubanita nieuwe tapas. Daarna worden deze hapjes geproefd, aangepast en daarna is het gerechtje rond óf wordt deze nog verder uitgewerkt.
Gasten spelen ook een belangrijke rol in dit proces. “Alle feedback die we van hen krijgen via e-mail, social media én in het restaurant nemen we mee in de ontwikkeling van de nieuwe kaart. Zo hebben we dit jaar niet alleen nieuwe tapas, maar hebben we ook een aantal oude liefdes laten terugkeren op de menukaart”, vertelt Shaylane van La Cubanita Alphen aan den Rijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de biefstuk op brood, de maïskolfjes met roomboter en zeezout en de champignons in knoflook. Ken je ze nog? Deze gerechten zijn natuurlijk wel in een nieuw jasje gestoken.
Maar na het bedenken van de hapjes volgt er nog meer. Als alles is bedacht, dan is het tijd om foto's van alle nieuwe tapas te laten maken, die nieuwe kaart vorm te geven en te laten drukken, én natuurlijk alle vestigingen van La Cubanita te trainen zodat de kwaliteit van de gerechten overal gewaarborgd kan worden. Benieuwd naar de nieuwe gerechten? Hieronder vind je een overzicht van alle nieuwe tapas!
Nieuwe tapas
Koude tapas
- Caesarsalade
6. Garnalencocktail met ijsbergsla en toast
15. Taco met garnalen en frisse avocadocrème
16. Halve puntpaprika gevuld met couscoussalade
17. Caribische salade
Vlees tapas
- Varkenshaasmedaillons met sherry-uiensaus
25. Biefstuk op brood met chimichurri
28. Taco met Mexicaans gekruid rundvlees
30. Kipfajita met guacamole
32. Broodje kipburger op Spaanse wijze gekruid
34. Rundvleesempanada met tomatenchutney
Vis tapas
- Roodbaarsfilet met sofrito en basilicumolie
38. Mini-pita's bakkeljauw met zoetzure komkommer
39. Gefrituurde zeeduivelstukjes met citroenmayonaise
42. Scholfilet met Caribische topping
43. Viskoekjes met chipotlesaus
Vegetarische tapas
- Champignons in vinaigrette en knoflookboter
51. Twee halve maïskolfjes met roomboter en zeezout
53. Broodje vegaburger
54. Burrito pulled jackfruit
Desserts
- Vanille-ijs met espresso, slagroom en karamel
- Cubanita’s tuintje
- Mojitodessert