Archieffoto

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2024

Op 2 januari zal door de hele gemeente vuurwerkafval opgehaald worden. Lees hier hoe je het afval op kan laten halen.

Er zal door de gemeente op 2 januari vuurwerkafval huis-aan-huis worden opgehaald. “Je zet het vuurwerkafval op de plek neer waar je normaal uw rolcontainer op straat plaatst”, laat de gemeente weten. Ook is er gedacht aan mensen die in hoogbouw wonen. Zij kunnen het vuurwerkafval naast de ondergrondse container zetten. Let er hierbij wel op dat je het niet op de ijzeren plaat neerzet.

Vuurwerkzak

Je kunt het vuurwerkafval in een gewone vuilniszak doen, maar ook zijn er speciale vuurwerkzakken waar je het afval in kan doen. “De vuurwerkzak krijg je gratis bij een van de verkooppunten van vuurwerk in onze gemeente”, vertelt de Gemeente. Er worden geen vuurwerkafvalzakken verspreid aan de inwoners.

Goed om te weten

Zorg ervoor dat je het vuurwerkafval direct opruimt. Dit zorgt ervoor dat het niet eindigt als zwerfvuil wat ook weer veiliger is voor de kinderen in de buurt. Kinderen gaan regelmatig opzoek naar vuurwerk dat nog niet is ontploft, om het vervolgens af te steken.

Maak het aangeveegde vuurwerk eerst goed nat voordat je het in de afvalzak gooit. Let hier nog extra op als kinderen helpen met het opruimen van het vuurwerkafval.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.