GGD Hollands Midden

Laatste coronamaatregelen afgeschaft, er gelden alleen nog adviezen

Doordat de huidige virusvariant minder ziekmakend is en minder mensen met corona op de IC worden opgenomen, verdwijnen vanaf vandaag, woensdag 23 maart, de laatste coronamaatregelen. Wel gelden nog enkele adviezen.

  • De verplichting om in en rond het OV mondkapjes te dragen vervalt per woensdag 23 maart. Het blijft voorlopig wel verplicht om een mondkapje te dragen in het vliegtuig en op het vliegveld na de security.
  • Testen voor Toegang (1G) gold nog voor grotere nachtclubs en grote ongeplaceerde evenementen (meer dan 500 bezoekers). Vanaf woensdag 23 maart kan publiek op deze locaties weer zonder Testen voor Toegang naar binnen. Er zijn dan geen locaties meer waar het coronatoegangsbewijs geldt.
  • Per 23 maart geldt: bij reizen vanuit een land binnen EU/Schengen vervalt het tonen van een geldig test-, herstel- of vaccinatiebewijs. Voor reizen vanuit een land buiten EU/Schengen geldt dat het tonen van een geldig testbewijs voor EU-burgers vervalt. Voor niet EU-burgers vervalt het tonen van een geldig testbewijs ook, maar het EU-inreisverbod blijft in stand.
  • Voor iedereen met klachten blijft gelden: blijf thuis en doe een zelftest. Is de uitslag positief? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD en ga minimaal vijf dagen in isolatie. Wie geen klachten heeft, hoeft zich niet te testen.
  • Het huidige thuiswerkadvies vervalt. Het kabinet roept werkgevers wel op om met werknemers afspraken te maken om hybride werken blijvend te stimuleren.

Het kabinet heeft nog geen nieuw weegmoment gepland, maar houdt de situatie goed in de gaten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.