GGD Hollands Midden

Laatste coronamaatregelen afgeschaft, er gelden alleen nog adviezen

Doordat de huidige virusvariant minder ziekmakend is en minder mensen met corona op de IC worden opgenomen, verdwijnen vanaf vandaag, woensdag 23 maart, de laatste coronamaatregelen. Wel gelden nog enkele adviezen.

  • De verplichting om in en rond het OV mondkapjes te dragen vervalt per woensdag 23 maart. Het blijft voorlopig wel verplicht om een mondkapje te dragen in het vliegtuig en op het vliegveld na de security.
  • Testen voor Toegang (1G) gold nog voor grotere nachtclubs en grote ongeplaceerde evenementen (meer dan 500 bezoekers). Vanaf woensdag 23 maart kan publiek op deze locaties weer zonder Testen voor Toegang naar binnen. Er zijn dan geen locaties meer waar het coronatoegangsbewijs geldt.
  • Per 23 maart geldt: bij reizen vanuit een land binnen EU/Schengen vervalt het tonen van een geldig test-, herstel- of vaccinatiebewijs. Voor reizen vanuit een land buiten EU/Schengen geldt dat het tonen van een geldig testbewijs voor EU-burgers vervalt. Voor niet EU-burgers vervalt het tonen van een geldig testbewijs ook, maar het EU-inreisverbod blijft in stand.
  • Voor iedereen met klachten blijft gelden: blijf thuis en doe een zelftest. Is de uitslag positief? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD en ga minimaal vijf dagen in isolatie. Wie geen klachten heeft, hoeft zich niet te testen.
  • Het huidige thuiswerkadvies vervalt. Het kabinet roept werkgevers wel op om met werknemers afspraken te maken om hybride werken blijvend te stimuleren.

Het kabinet heeft nog geen nieuw weegmoment gepland, maar houdt de situatie goed in de gaten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.