Josh Walet

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Het CDA zal opnieuw deelnemen aan de nieuwe coalitie na de gemeenteverkiezingen van maart, maar er is wel nieuw bloed in aantocht. Zeer ervaren wethouders Kees van Velzen en Han de Jager maken plaats. Zij nemen donderdag 19 mei afscheid in de gemeenteraadsvergadering van die avond. Wie hen opvolgt wordt eveneens die dag bekendgemaakt, evenals welke portefeuilles het CDA zal beheren in het nieuwe college dat dan wordt geïnstalleerd.

De Jager is sinds 2014 wethouder in de fusiegemeente Alphen aan den Rijn. Van Velzen trad in 2011 aan. De Jager vervulde de functie eerder in de voormalige gemeente Boskoop en Van Velzen in voormalig Rijnwoude. Nu maken zij plaats voor opvolgers in de nieuwe coalitie van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66.

Tekst loopt door onder de foto

kees van velzen en han de jager.png

Han de Jager

De Jager heeft een lange carrière in de lokale politiek achter zich. De laatste acht jaar in de grote 100.000-plus gemeente Alphen aan den Rijn. Zijn voornaamste portefeuilles zijn onderwijs en sociale zaken. Sociale zaken heeft een ingewikkeld dossier, omdat de afgelopen periode een herstructurering heeft plaatsgevonden van zorg van landelijke naar gemeentelijke regie, zonder bijpassende financiering.

Kees van Velzen

Van Velzen is vooral bekend als lokale ‘minister van financiën’. Maar hij heeft zijn sporen ook ruimschoots verdiend in de portefeuille infrastructuur, waar hij erin is geslaagd om ook het lokale water- en wegennet op de provinciale agenda te krijgen. Als gevolg hiervan wordt serieus gekeken naar de bouw van een tweede oeververbinding over de Gouwe bij Boskoop en blijft de gewenste tunnelbak in Hazerswoude-Dorp een lange termijnoptie.

Op de foto's links Kees van Velzen en rechts Han de Jager

afscheid wethouders kees van velzen en han de jager 2.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.