Rosoriginal

Leden van schermvereniging bewijzen laatste eer aan overleden schermcoach

Op dinsdag 20 april namen leden van de Alphense schermvereniging met een erehaag op indrukwekkende wijze afscheid van Robb van Winden. Hij was de oprichter van de vereniging Robbschermen. Bij de uitvaart in Leiden kreeg de man uit Voorschoten nog één laatste eerbetoon.

Voor een jeugd-WK reisde Robb met drie van zijn Alphense pupillen af naar de Egyptische hoofdstad Caïro. Wat een mooie trip had moeten zijn, eindigde in een nachtmerrie.

Op 5 april sloeg het noodlot toe. Na een quarantaine van twaalf uur op zijn hotelkamer werd hij verwacht aan de eettafel. Hij komt hier echter nooit aan. Op zijn bed wordt hij dood aangetroffen. Robb werd 68 jaar. Mensen binnen de schermwereld reageerden geschokt op het nieuws.  

Ook bij de schermvereniging kwam het nieuws hard binnen. ‘’Met verbijstering is het nieuws tot ons gekomen dat Robb vanochtend vroeg in zijn slaap is overleden. Hij is in het harnas gestorven. Een bevlogen man vol met passie en ambitie, we gaan hem heel erg missen!’’ 

Laatste eer 

Met een erehaag bewezen zo’n twintig schermers hun laatste eer aan het icoon in de schermwereld. Vanwege de coronamaatregelen konden er maar vijftig mensen bij de uitvaart aanwezig zijn. Via een livestream volgden zo’n tweehonderd man het afscheid van de schermmeester.  

Passie 

Robb van Winden zijn passie was schermen. Met een vader als schermleraar maakte hij in de jaren ‘80 furore als schermer en werd hij zelfs Nederlands kampioen. Later begeleidde hij zelf schermtalenten en loodste hij hen naar medailles op nationale kampioenschappen. In 2012 richtte hij de vereniging Robbschermen op in Alphen. Robb was een icoon in de schermwereld en hij zal gemist worden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.