PCB De Windroos

Leerlingen van De Windroos zijn klaar voor de kinderboekenweek

Afgelopen vrijdag brachten kinderen van de Alphense basisschool De Windroos een bezoek aan boekhandel Haasbeek. Dit als voorproefje op de Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’, die volgende week van start gaat.

Van 6 tot en met 17 oktober vindt de Kinderboekenweek 2021 plaats. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is: ‘Worden wat je wil’. Kinderboeken rondom beroepen staan dus centraal. Het kinderboekenweekgeschenk wordt geschreven door Bette Westera en het prentenboek van de Kinderboekenweek is gemaakt door illustrator Mark Janssen.

In Bibliotheek Alphen wordt de Kinderboekenweek op 6 oktober feestelijk geopend, maar leerlingen van De Windroos kregen afgelopen vrijdag al een voorproefje. Zij mochten in boekhandel Haasbeek allemaal zelf een leesboek uitzoeken voor de schoolbibliotheek. Dit deden ze vol enthousiasme; want een boek dat je zelf uitkiest lees je natuurlijk het liefst!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 15:11

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is weer de Week Zonder Afval. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours georganiseerd op 40 locaties in heel Nederland. Lokale gidsen laten dan zien bij welke winkels je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Ook in Alphen aan den Rijn zijn twee tours gepland.

Limesjaar 2022 gisteren 12:35

ROMEINEN Cananefaten

Toen het Alphense fort Albaniana in de eerste eeuw werd gebouwd, woonden er heel weinig mensen in wat nu Zuid-Holland is. Later werden bewoners bekend onder de naam Cananefaten. Deze bevolkingsgroep bewoonde vooral het huidige Westland en mondjesmaat waren er een paar losse nederzettingen langs de kust.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 11:27

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...