Pixabay

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

In de 10 jaar dat NL-Alert bestaat zijn ze uitgegroeid tot hét alarmmiddel bij noodsituaties. Wat de noodsituatie ook is door NL-Alert ben je op de hoogte. “Binnenkort ontvangt heel Nederland wéér een NL-Alert: op maandag 5 december rond 12:00 uur zendt de overheid het twintigste NL-Alert testbericht uit”, laat de Rijksoverheid weten.

Testberichten

Op de eerste maandagen in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert tekstbericht. Let op: dit is een testbericht. Als je het bericht krijgt hoef je niets te doen. Zo ziet het testbericht eruit:

“NL-Alert 05-12-2022 12.00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english"

NL-Alert

Met het alarmmiddel van NL-Alert word je via je mobile telefoon geïnformeerd wanneer je in de buurt bent van een noodsituatie. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden”, aldus de Rijksoverheid. “Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en informeer anderen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.