Pixabay

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

In de 10 jaar dat NL-Alert bestaat zijn ze uitgegroeid tot hét alarmmiddel bij noodsituaties. Wat de noodsituatie ook is door NL-Alert ben je op de hoogte. “Binnenkort ontvangt heel Nederland wéér een NL-Alert: op maandag 5 december rond 12:00 uur zendt de overheid het twintigste NL-Alert testbericht uit”, laat de Rijksoverheid weten.

Testberichten

Op de eerste maandagen in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert tekstbericht. Let op: dit is een testbericht. Als je het bericht krijgt hoef je niets te doen. Zo ziet het testbericht eruit:

“NL-Alert 05-12-2022 12.00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english"

NL-Alert

Met het alarmmiddel van NL-Alert word je via je mobile telefoon geïnformeerd wanneer je in de buurt bent van een noodsituatie. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden”, aldus de Rijksoverheid. “Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en informeer anderen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film gisteren 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport gisteren 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.