Josh Walet

Lichtjestocht in het centrum als vreedzaam protest tegen het coronabeleid

Een vreedzaam protest door het centrum van Alphen aan den Rijn woensdagavond. Tientallen Alphenaren liepen mee met deze zogeheten lichtjestocht om hun onvrede over het huidige coronabeleid te uiten.

Aan het begin van de woensdagavond verzamelden zich zo'n zestig Alphenaren in het Burgemeester Visserpark voor een lichtjestocht. Om 19:00 uur liepen ze met de hele stoet mensen verder richting het centrum om daar een rondje te lopen. In hun handen hadden ze fakkels en verschillende soorten lichtjes, sommigen droegen een Nederlandse vlag bij zich. Het betrof verder een vreedzaam protest, tijdens het lopen werd ook vrij weinig gezegd. De politie was ook aanwezig bij het vooraf aangemelde protest, maar hoefde niet in te grijpen. Er liepen ook geen agenten met de stoet mee.

Het initiatief voor deze lichtjestocht komt van Nederland in Verzet. Zij organiseren drie dagen lang in verschillende steden een vreedzaam protest. In Alphen aan den Rijn gebeurde dat woensdagavond in de vorm van een lichtjestocht. Waarom? Ze hebben genoeg van het coronabeleid. "De voetbalsupporters willen voetbal zien. De zorg wil beter betaald en het volk wil meer ziekenhuisbedden. De politie wil betere arbeidsvoorwaarden. De dokwerkers willen geen vaccinatie. De horeca wil open. Kinderen moeten naar school. Sporters willen sporten. Nederland in Verzet wil eerlijk en duidelijk nieuw beleid: Rutte & Kaag uit Den Haag", zo luidt het.

Lichtjestocht protest

Lichtjestocht protest


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.