Blog Satire Opinie

Lieve Ank de Groot,

Bij voetbalvereniging Alphia is een organisatorische crisis ontstaan. Voorzitter Ank de Groot en een groot aantal vrijwilligers kunnen niet meer door 1 deur. 

Ik heb met je te doen.

Jarenlang ben je succesvol geweest in het leiden van een complexe organisatie als je eigen 1-vrouws-gemeenteraadsfractie, RijnGouweLokaal. Als archief-eindbaas van kantoor La Gro heb je je sporen verdiend in de advocatuur. Hoe vaak heb je mensen niet de juiste weg gewezen als ze er niet meer uitkwamen? De zwembaden in Alphen zijn een stuk beter georganiseerd sinds jij ze op mismanagement hebt gewezen. Alleen dankzij jou bestaat het Archeon nog. Door je zoon Jantje daar te detacheren met jouw adviezen in zijn rugtas, wist het park uit het moeras omhoog te klimmen.

Je zal het in al je bescheidenheid misschien niet graag toegeven, maar ook bij van der Valk / Avifauna heb je aan de wieg van het succes gestaan. De VOA en het EDBA heb je een spiegeltje voorgehouden. Met het ieder jaar opnieuw uitgeven van een kalender met oude foto’s, liet je al die kleine krabbelaars als Eric Carree en ZZP-ers als John Vermeer, versteld staan en wees je ze de weg naar succesvol ondernemerschap. Het schijnt zelfs zo te zijn dat Jan Zeeman het idee voor de kalender met zijn brandrode koeienras van jou heeft gekopieerd.

Het college en het ambtenarenapparaat beefde als jij ze kritiek leverde. Het is echter een publiek geheim dat ze er toch hun voordeel mee deden door jouw adviezen 1-op-1 op te volgen. Eigenlijk is iedere Alphenaar schatplichtig aan jou en je familiebedrijfje.

Kortom, als er iemand is in Alphen, die weet hoe je geld kan verdienen en een organisatie moet omvormen tot een geoliede machine, dan ben jij het Ank! Des te jammer en vooral verbazingwekkender is het daarom dat het bij voetbalvereniging Alphia met jou als voorzitter, zo fout is gegaan.

Gezien jouw staat van dienst, kan het niet anders dan dat de schuld voor 100% bij de vrijwilligers ligt. Die zijn dan wel en masse opgestapt, omdat ze zich niet gehoord voelden door jou, maar ze zouden eens naar zichzelf moeten kijken. Wat een pietluttigheden brengen ze naar voren, je zou e-mails niet beantwoorden, geen notulen laten maken, mensen schofferen, niet eerlijk zijn, zonder overleg belangrijke beslissingen nemen en geen verstand van voetbal hebben. Hoe durven ze! Je slaapt toch iedere nacht in een Ajaxpyjama onder een bijbehorend dekbed? Ik denk eerlijk gezegd dat ze niet in staan zijn jouw flitsende geest te volgen. Dat dat het is.

Je moet maar zo denken Ank: in Amerika vinden ze dat een goede ondernemer op zijn minst één keer failliet moet zijn gegaan. Dit faillissement bij Alphia doet je daarom nog verder groeien meid.

Even alle gekkigheid op een stokje: ik snap ook wel dat er 2 kanten aan deze zaak zitten. Maar zou het jou dan niet tenminste tot nadenken kunnen stemmen? Zou je anderen niet eens wat minder snel de maat nemen en uit de hoogte toespreken? Zou je niet eens wat vaker gewoon mee gaan doen met de rest van de raadsleden bij informele gelegenheden? Je ziet dat het allemaal niet zo makkelijk is als dat je dacht. Doe er dit keer zelf eens je voordeel mee. 

Liefs

Machiel van der Schoot


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Economie vandaag 15:33

Vraag het de Helpdesk Geldzaken

Behalve dat de coronacrisis zorgen over de gezondheid geeft, kunnen de gevolgen ook voelbaar zijn in jouw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven jouw uitgaven gelijk? Krijg je minder opdrachten of werk je minder uren? Het is belangrijk dat je niet in geldproblemen komt.

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.

Gemeente vandaag 12:11

Parkeren van aanhangwagen, caravan, camper of trailer

De zomervakantie komt er bijna aan. Ben je van plan om weg te gaan met een aanhangwagen, caravan, camper of trailer? Let er dan op dat je dit voertuig in de gemeente Alphen aan den Rijn maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg of een parkeerplaats mag laten staan binnen de bebouwde kom.