Blog Satire Opinie

Lieve Ank de Groot,

Bij voetbalvereniging Alphia is een organisatorische crisis ontstaan. Voorzitter Ank de Groot en een groot aantal vrijwilligers kunnen niet meer door 1 deur. 

Ik heb met je te doen.

Jarenlang ben je succesvol geweest in het leiden van een complexe organisatie als je eigen 1-vrouws-gemeenteraadsfractie, RijnGouweLokaal. Als archief-eindbaas van kantoor La Gro heb je je sporen verdiend in de advocatuur. Hoe vaak heb je mensen niet de juiste weg gewezen als ze er niet meer uitkwamen? De zwembaden in Alphen zijn een stuk beter georganiseerd sinds jij ze op mismanagement hebt gewezen. Alleen dankzij jou bestaat het Archeon nog. Door je zoon Jantje daar te detacheren met jouw adviezen in zijn rugtas, wist het park uit het moeras omhoog te klimmen.

Je zal het in al je bescheidenheid misschien niet graag toegeven, maar ook bij van der Valk / Avifauna heb je aan de wieg van het succes gestaan. De VOA en het EDBA heb je een spiegeltje voorgehouden. Met het ieder jaar opnieuw uitgeven van een kalender met oude foto’s, liet je al die kleine krabbelaars als Eric Carree en ZZP-ers als John Vermeer, versteld staan en wees je ze de weg naar succesvol ondernemerschap. Het schijnt zelfs zo te zijn dat Jan Zeeman het idee voor de kalender met zijn brandrode koeienras van jou heeft gekopieerd.

Het college en het ambtenarenapparaat beefde als jij ze kritiek leverde. Het is echter een publiek geheim dat ze er toch hun voordeel mee deden door jouw adviezen 1-op-1 op te volgen. Eigenlijk is iedere Alphenaar schatplichtig aan jou en je familiebedrijfje.

Kortom, als er iemand is in Alphen, die weet hoe je geld kan verdienen en een organisatie moet omvormen tot een geoliede machine, dan ben jij het Ank! Des te jammer en vooral verbazingwekkender is het daarom dat het bij voetbalvereniging Alphia met jou als voorzitter, zo fout is gegaan.

Gezien jouw staat van dienst, kan het niet anders dan dat de schuld voor 100% bij de vrijwilligers ligt. Die zijn dan wel en masse opgestapt, omdat ze zich niet gehoord voelden door jou, maar ze zouden eens naar zichzelf moeten kijken. Wat een pietluttigheden brengen ze naar voren, je zou e-mails niet beantwoorden, geen notulen laten maken, mensen schofferen, niet eerlijk zijn, zonder overleg belangrijke beslissingen nemen en geen verstand van voetbal hebben. Hoe durven ze! Je slaapt toch iedere nacht in een Ajaxpyjama onder een bijbehorend dekbed? Ik denk eerlijk gezegd dat ze niet in staan zijn jouw flitsende geest te volgen. Dat dat het is.

Je moet maar zo denken Ank: in Amerika vinden ze dat een goede ondernemer op zijn minst één keer failliet moet zijn gegaan. Dit faillissement bij Alphia doet je daarom nog verder groeien meid.

Even alle gekkigheid op een stokje: ik snap ook wel dat er 2 kanten aan deze zaak zitten. Maar zou het jou dan niet tenminste tot nadenken kunnen stemmen? Zou je anderen niet eens wat minder snel de maat nemen en uit de hoogte toespreken? Zou je niet eens wat vaker gewoon mee gaan doen met de rest van de raadsleden bij informele gelegenheden? Je ziet dat het allemaal niet zo makkelijk is als dat je dacht. Doe er dit keer zelf eens je voordeel mee. 

Liefs

Machiel van der Schoot


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.