Blog Satire Opinie

Lieve Ank de Groot,

Bij voetbalvereniging Alphia is een organisatorische crisis ontstaan. Voorzitter Ank de Groot en een groot aantal vrijwilligers kunnen niet meer door 1 deur. 

Ik heb met je te doen.

Jarenlang ben je succesvol geweest in het leiden van een complexe organisatie als je eigen 1-vrouws-gemeenteraadsfractie, RijnGouweLokaal. Als archief-eindbaas van kantoor La Gro heb je je sporen verdiend in de advocatuur. Hoe vaak heb je mensen niet de juiste weg gewezen als ze er niet meer uitkwamen? De zwembaden in Alphen zijn een stuk beter georganiseerd sinds jij ze op mismanagement hebt gewezen. Alleen dankzij jou bestaat het Archeon nog. Door je zoon Jantje daar te detacheren met jouw adviezen in zijn rugtas, wist het park uit het moeras omhoog te klimmen.

Je zal het in al je bescheidenheid misschien niet graag toegeven, maar ook bij van der Valk / Avifauna heb je aan de wieg van het succes gestaan. De VOA en het EDBA heb je een spiegeltje voorgehouden. Met het ieder jaar opnieuw uitgeven van een kalender met oude foto’s, liet je al die kleine krabbelaars als Eric Carree en ZZP-ers als John Vermeer, versteld staan en wees je ze de weg naar succesvol ondernemerschap. Het schijnt zelfs zo te zijn dat Jan Zeeman het idee voor de kalender met zijn brandrode koeienras van jou heeft gekopieerd.

Het college en het ambtenarenapparaat beefde als jij ze kritiek leverde. Het is echter een publiek geheim dat ze er toch hun voordeel mee deden door jouw adviezen 1-op-1 op te volgen. Eigenlijk is iedere Alphenaar schatplichtig aan jou en je familiebedrijfje.

Kortom, als er iemand is in Alphen, die weet hoe je geld kan verdienen en een organisatie moet omvormen tot een geoliede machine, dan ben jij het Ank! Des te jammer en vooral verbazingwekkender is het daarom dat het bij voetbalvereniging Alphia met jou als voorzitter, zo fout is gegaan.

Gezien jouw staat van dienst, kan het niet anders dan dat de schuld voor 100% bij de vrijwilligers ligt. Die zijn dan wel en masse opgestapt, omdat ze zich niet gehoord voelden door jou, maar ze zouden eens naar zichzelf moeten kijken. Wat een pietluttigheden brengen ze naar voren, je zou e-mails niet beantwoorden, geen notulen laten maken, mensen schofferen, niet eerlijk zijn, zonder overleg belangrijke beslissingen nemen en geen verstand van voetbal hebben. Hoe durven ze! Je slaapt toch iedere nacht in een Ajaxpyjama onder een bijbehorend dekbed? Ik denk eerlijk gezegd dat ze niet in staan zijn jouw flitsende geest te volgen. Dat dat het is.

Je moet maar zo denken Ank: in Amerika vinden ze dat een goede ondernemer op zijn minst één keer failliet moet zijn gegaan. Dit faillissement bij Alphia doet je daarom nog verder groeien meid.

Even alle gekkigheid op een stokje: ik snap ook wel dat er 2 kanten aan deze zaak zitten. Maar zou het jou dan niet tenminste tot nadenken kunnen stemmen? Zou je anderen niet eens wat minder snel de maat nemen en uit de hoogte toespreken? Zou je niet eens wat vaker gewoon mee gaan doen met de rest van de raadsleden bij informele gelegenheden? Je ziet dat het allemaal niet zo makkelijk is als dat je dacht. Doe er dit keer zelf eens je voordeel mee. 

Liefs

Machiel van der Schoot


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.

Overige vandaag 10:21

SERA neemt FD Gazellen Award in ontvangst

Op donderdagmiddag 14 november mocht SERA opnieuw een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Het Financieel Dagblad reikt deze prijs uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.