InTeylingen

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.

De GGD belt alle nauwe contacten van een besmet persoon na. Maar doordat besmette personen er steeds meer nauwe contacten op na houden, gaat het bron- en contactonderzoek steeds meer tijd kosten. “Het team moet soms tientallen mensen bellen, die op hun beurt ook weer tientallen andere contacten hebben gehad. Door deze toename van het aantal contacten, kost een bron- en contactonderzoek veel meer tijd dan voorheen”, legt GGD Hollands Midden uit.

Dat zorgt ervoor dat GGD Hollands Midden tegen haar grenzen aanloopt. Om het bron- en contactonderzoek zo goed mogelijk uit te kunnen blijven voeren, wordt er daarom in sommige gevallen gekozen voor een ‘lightversie’. “Dit betekent dat de GGD besmette personen vraagt zelf hun contacten na te bellen met adviezen over de leefregels en de oproep zich bij klachten te laten testen.”

Dit is een tijdelijke oplossing. GGD Hollands Midden is namelijk actief bezig met het werven en opleiden van nieuwe medewerkers voor het bron- en contactonderzoek om de toenemende druk aan te kunnen. Doordat het opleiden van nieuw personeel tijd kost, verwacht GGD Hollands Midden dat de krapte bij het bron- en contactonderzoek enige tijd aanhoudt. “Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe goed mensen zich aan de maatregelen houden.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.