Ashram College

Lizzy de Greef wint voor het eerst WK rolstoeltennissen bij junioren

De 15-jarige Lizzy de Greef uit Alphen is op zondag 2 februari voor het eerst wereldkampioen rolstoeltennissen geworden bij de junioren.

Het WK rolstoeltennis junioren vond dit jaar plaats in het Franse Tarbes. In de finale stond de 15-jarige De Greef tegenover haar 17-jarige landgenote Jinte Bos. De Greef wist Bos te verslaan met 6-2, 4-6 en 6-4. Hiermee won zij voor het eerst de wereldtitel, waar zij dit jaar ook pas voor het eerst aan deelnam. Het Ashram College laat via Instagram weten trots te zijn op haar leerling: “Niets aan toe te voegen, behalve: gefeliciteerd Lizzy! Wát een geweldige prestatie!”

De Greef en Bos wisten ook het dubbelspel op hun naam te schrijven. Met 6-0, 6-1 was het Nederlandse duo samen te sterk voor het duo Ladai (Bra.)/Holcomb (Aus.).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 19:57

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Overige gisteren 18:13

Kunstenaars van Atelier Verfstreken fleuren winkelcentrum op met muurschildering

De kunstenaars van Atelier Verfstreken hebben een mooie opdracht gekregen van de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Aarhof. Zij mogen een muurschildering maken in het gedeelte dat naar de nieuwe parkeergarage leidt. “Het is heerlijk om zo midden in het centrum van Alphen met elkaar bezig te zijn.”

Advertorial Overige gisteren 17:25

Dit weekend open dagen bij Ski & Snowboard Xperience

Om alvast vooruit te lopen op de wintersportpret organiseert Ski & Snowboard Xperience Alphen aan den Rijn dit weekend open dagen. Op zaterdag en zondag kun je tussen 10:00 en 17:00 uur terecht voor diverse activiteiten. Een ideale manier om je voor te bereiden op het komende wintersportseizoen!