Ashram College

Lizzy de Greef wint voor het eerst WK rolstoeltennissen bij junioren

De 15-jarige Lizzy de Greef uit Alphen is op zondag 2 februari voor het eerst wereldkampioen rolstoeltennissen geworden bij de junioren.

Het WK rolstoeltennis junioren vond dit jaar plaats in het Franse Tarbes. In de finale stond de 15-jarige De Greef tegenover haar 17-jarige landgenote Jinte Bos. De Greef wist Bos te verslaan met 6-2, 4-6 en 6-4. Hiermee won zij voor het eerst de wereldtitel, waar zij dit jaar ook pas voor het eerst aan deelnam. Het Ashram College laat via Instagram weten trots te zijn op haar leerling: “Niets aan toe te voegen, behalve: gefeliciteerd Lizzy! Wát een geweldige prestatie!”

De Greef en Bos wisten ook het dubbelspel op hun naam te schrijven. Met 6-0, 6-1 was het Nederlandse duo samen te sterk voor het duo Ladai (Bra.)/Holcomb (Aus.).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.