Edith Op de Woerd

Lokaal bermgras ingrediënt voor nieuwe papiersoort ‘VEEZEL©’

Langs de regionale wegen wordt het bermgras gemaaid en verwerkt tot grondstof. Deze reststromen worden in een Nederlandse papierfabriek verwerkt en vormen hiermee de basis voor een nieuwe papiersoort VEEZEL©. Een circulair lokaal product dat nationaal wordt geproduceerd. De introductie van deze innovatie vindt plaats op donderdag 12 september in Archeon, Alphen a/d Rijn.  

Innovatieve ondernemers Herrejan Veenema (Drukkerij Holland B.V.) en Remko Roest (DecaPrint) uit Alphen a/d Rijn omarmen kwaliteit en circulariteit. Diverse gezamenlijke brainstormsessies leverden de overtuiging op een papiersoort te kunnen ontwikkelen die gemaakt is uit reststromen. Lokaal bermgras bleek hiervoor uitermate geschikt. Bermgras wordt in de regel verwerkt tot biogas of gecomposteerd. Een proces waarbij CO₂ vrijkomt. Nu het gras tot grondstof wordt verwerkt, blijft de CO₂ uitstoot achterwege. De kwaliteit van het gras is prima waarbij natuurlijk oog is voor het op ecologische wijze maaien van de bermen voor de uiteindelijke productie van VEEZEL©.

Er zijn veel partijen betrokken bij de totstandkoming van VEEZEL©. Duurzaam innoveren brengt een andere manier van samenwerken met zich mee die beide ondernemers zich inmiddels eigen hebben gemaakt. Beide ondernemingen zijn aangesloten bij het Platform Groene Hart Werkt! dat o.a. innovatieve ondernemers verbindt. Grote ondernemingen als modeketen H&M en Uitgeverij Lemniscaat vertellen tijdens de presentatie waarom zij enthousiast zijn over de productie van VEEZEL©.

Op donderdagmiddag 12 september is de productpresentatie en vertellen Veenema en Roest hun verhaal. Bent u geïnteresseerd deze presentatie bij te wonen? Kijk op www.veezel.nl en meld u aan!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:16

Gevluchte bestuurder blijkt 27-jarige man uit Boskoop

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari reed een bestuurder van een personenauto tegen een boom aan, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eigenaar van de auto een 27-jarige man uit Boskoop is.

Rechtszaak gisteren 16:32

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten

Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

Blog Opinie gisteren 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Overige gisteren 15:17

Muse: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Afgelopen weekend vond het Open Podium Alphen (OPA) plaats bij Soos aan den Rijn. De avond stond in het teken van Poetry meets Blues. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp heeft hierover een gedicht gemaakt.

Advertorial Overige gisteren 14:46

Steun Melissa voor Kika

Op 1 maart 2020 loopt Melissa Mulder opnieuw de marathon van Tokyo om geld in te zamelen voor Kika. Ook in 2020 sponsoren All4finance en All4houses haar op weg naar succes.