Edith Op de Woerd

Lokaal bermgras ingrediënt voor nieuwe papiersoort ‘VEEZEL©’

Langs de regionale wegen wordt het bermgras gemaaid en verwerkt tot grondstof. Deze reststromen worden in een Nederlandse papierfabriek verwerkt en vormen hiermee de basis voor een nieuwe papiersoort VEEZEL©. Een circulair lokaal product dat nationaal wordt geproduceerd. De introductie van deze innovatie vindt plaats op donderdag 12 september in Archeon, Alphen a/d Rijn.  

Innovatieve ondernemers Herrejan Veenema (Drukkerij Holland B.V.) en Remko Roest (DecaPrint) uit Alphen a/d Rijn omarmen kwaliteit en circulariteit. Diverse gezamenlijke brainstormsessies leverden de overtuiging op een papiersoort te kunnen ontwikkelen die gemaakt is uit reststromen. Lokaal bermgras bleek hiervoor uitermate geschikt. Bermgras wordt in de regel verwerkt tot biogas of gecomposteerd. Een proces waarbij CO₂ vrijkomt. Nu het gras tot grondstof wordt verwerkt, blijft de CO₂ uitstoot achterwege. De kwaliteit van het gras is prima waarbij natuurlijk oog is voor het op ecologische wijze maaien van de bermen voor de uiteindelijke productie van VEEZEL©.

Er zijn veel partijen betrokken bij de totstandkoming van VEEZEL©. Duurzaam innoveren brengt een andere manier van samenwerken met zich mee die beide ondernemers zich inmiddels eigen hebben gemaakt. Beide ondernemingen zijn aangesloten bij het Platform Groene Hart Werkt! dat o.a. innovatieve ondernemers verbindt. Grote ondernemingen als modeketen H&M en Uitgeverij Lemniscaat vertellen tijdens de presentatie waarom zij enthousiast zijn over de productie van VEEZEL©.

Op donderdagmiddag 12 september is de productpresentatie en vertellen Veenema en Roest hun verhaal. Bent u geïnteresseerd deze presentatie bij te wonen? Kijk op www.veezel.nl en meld u aan!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!