Josh Walet

Maandag 18 september 41e editie van de Blanksma Jaarmarktestafette

Op maandag 18 september 2023 wordt voor de 41e maal de Blanksma Jaarmarktestafette gehouden en voor de 11e maal de Jaarmarkt Kidsrun. De atletiekvereniging AAV'36, Het Scalacollege en Rotary Alphen aan den Rijn zijn verantwoordelijk voor de organisatie van dit jaarlijkse terugkerende sportieve evenement.

Op verzoek van de Jaarmarktcommissie is dit jaar de  Blanksma Jaarmarktestafette verplaatst van de dinsdag naar de maandagavond voor de Alphense Jaarmarkt.

De Blanksma Jaarmarktestafette is een estafetteloop voor een ploeg van 5 deelnemers per team, een ploeg wandelaars bestaat uit 3 deelnemers (team wandelaars hoeven zich niet online aan te melden en kunnen startnummer  vanaf 18.00 afhalen op het Rijnplein).

Het parcours gaat wee vanouds over de Alphense brug, Raadhuisstraat, Swaenswijkbrug, Prins Hendrikstraat, Julianstraat. Waarbij het start op de Pieterdoelmanstraat en het wisselpunt en de finish zijn op het Rijnplein.

Programma

18:10 uur: Start Kidsrun (7 t/m 9 jaar)
18:30 uur: Start teams basisscholen (vanaf 10 jaar)
19:00 uur: Start teams middelbare scholen / jeugd van ±12 t/m 18 jaar
19:45 uur: Prijsuitreiking teams basisscholen en middelbare scholen / jeugd van ±12 t/m 18 jaar
20:00 uur: Start teams sportverenigingen, bedrijven, recreanten en wandelaars.
20:45 uur: Prijsuitreiking teams sportverenigingen, bedrijven en recreanten

Elk estafetteteam bestaat uit 5 lopers. Tussen 18:00 en 21:00 uur zijn er ruim 600 lopers.

Voorafgaand aan de estafette starten om 18:10 uur ruim 100 kinderen in de leeftijd van 7-9 jaar. Om 18:30 uur de start van de jeugd basisscholen. In totaal doen er 20 teams mee, met scholen als Montessorischool (2) Wereldwijzer (3) JP Sweelinkschool (1) Meridiaan (7) De Mare (1) Spinnewiel (2) Viace (2).

Om 19:00 uur barst het los met maar liefst 49 teams (waaronder het Scala met 46 teams), gevolgd om 20:00 uur met 17 bedrijven / schoolteams (leraren) waaronder Lieftink, Blanksma, Bouwcenter Goedhart, Bloemen architecten, Wille Donker, Moms Planet, 10 teams van sportverenigingen en 7 teams recreanten waar onder de Geestebeesten en Waar is Femke Bol. Bij deze laatste start zijn er ook teams met 3 wandelaars, dit om het wandelen te promoten.

Deelname aan de Blanksma Jaarmarktestafette is gratis.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Muziek vandaag 16:32

Berget Lewis treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Met haar krachtige en betoverende stem, bekend als de "Queen of Soul", zal Berget Lewis optreden op het Sama Sama Maluku Festival op 7 juli 2024. Dit grootste Molukse festival in Nederland vindt plaats op het festivalterrein aan de Zegerplas in Alphen.

Kinderen vandaag 14:36

Inschrijving Huttenbouw opent op woensdag 1 mei!

Ahoy, piraten! Het belooft weer een groot feest te worden, want de 51e editie van de Huttenbouw staat voor de deur, en dit jaar kunnen jullie op avontuur als echte piraten! Dit jaar vindt het evenement plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen zich vanaf woensdag 1 mei aanmelden.

Maatschappelijk vandaag 10:02

Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn ondersteunt Voedselbank

De Actiegroep World Servants Alphen aan den Rijn heeft onlangs de handen ineengeslagen met de plaatselijke voedselbank, in een poging om niet alleen wereldwijd, maar ook lokaal impact te maken. Tijdens hun recente paasactie heeft de actiegroep niet alleen fondsen verzameld voor hun buitenlandse projecten, maar ook geld ingezameld ten behoeve van de voedselbank. Op deze manier hoopt de groep een helpende hand te bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben, hier in ons eigen dorp.