Josh Walet

Maandag 18 september 41e editie van de Blanksma Jaarmarktestafette

Op maandag 18 september 2023 wordt voor de 41e maal de Blanksma Jaarmarktestafette gehouden en voor de 11e maal de Jaarmarkt Kidsrun. De atletiekvereniging AAV'36, Het Scalacollege en Rotary Alphen aan den Rijn zijn verantwoordelijk voor de organisatie van dit jaarlijkse terugkerende sportieve evenement.

Op verzoek van de Jaarmarktcommissie is dit jaar de  Blanksma Jaarmarktestafette verplaatst van de dinsdag naar de maandagavond voor de Alphense Jaarmarkt.

De Blanksma Jaarmarktestafette is een estafetteloop voor een ploeg van 5 deelnemers per team, een ploeg wandelaars bestaat uit 3 deelnemers (team wandelaars hoeven zich niet online aan te melden en kunnen startnummer  vanaf 18.00 afhalen op het Rijnplein).

Het parcours gaat wee vanouds over de Alphense brug, Raadhuisstraat, Swaenswijkbrug, Prins Hendrikstraat, Julianstraat. Waarbij het start op de Pieterdoelmanstraat en het wisselpunt en de finish zijn op het Rijnplein.

Programma

18:10 uur: Start Kidsrun (7 t/m 9 jaar)
18:30 uur: Start teams basisscholen (vanaf 10 jaar)
19:00 uur: Start teams middelbare scholen / jeugd van ±12 t/m 18 jaar
19:45 uur: Prijsuitreiking teams basisscholen en middelbare scholen / jeugd van ±12 t/m 18 jaar
20:00 uur: Start teams sportverenigingen, bedrijven, recreanten en wandelaars.
20:45 uur: Prijsuitreiking teams sportverenigingen, bedrijven en recreanten

Elk estafetteteam bestaat uit 5 lopers. Tussen 18:00 en 21:00 uur zijn er ruim 600 lopers.

Voorafgaand aan de estafette starten om 18:10 uur ruim 100 kinderen in de leeftijd van 7-9 jaar. Om 18:30 uur de start van de jeugd basisscholen. In totaal doen er 20 teams mee, met scholen als Montessorischool (2) Wereldwijzer (3) JP Sweelinkschool (1) Meridiaan (7) De Mare (1) Spinnewiel (2) Viace (2).

Om 19:00 uur barst het los met maar liefst 49 teams (waaronder het Scala met 46 teams), gevolgd om 20:00 uur met 17 bedrijven / schoolteams (leraren) waaronder Lieftink, Blanksma, Bouwcenter Goedhart, Bloemen architecten, Wille Donker, Moms Planet, 10 teams van sportverenigingen en 7 teams recreanten waar onder de Geestebeesten en Waar is Femke Bol. Bij deze laatste start zijn er ook teams met 3 wandelaars, dit om het wandelen te promoten.

Deelname aan de Blanksma Jaarmarktestafette is gratis.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 15:55

Politie waarschuwt tegen ‘Gossip Girl’ accounts in de Week Tegen Pesten

Deze week is het de Week Tegen Pesten. De Alphense politie stelt een chat open om over pesten te kunnen praten. Zeker nu er ook ‘Gossip Girl’ accounts door heel Nederland opduiken. Scholen in Alphen aan den Rijn waarschuwen leerlingen en ouders van dit fenomeen.

Advertorial Film gisteren 12:51

Deze week te zien in bioscoop Castellum

Heb je geen ticket kunnen bemachtigen voor ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift? Geen zorgen, want Theater Castellum vertoont vanaf 13 oktober het concert vier weken lang in de bioscoop! De zangeres verbreekt record na record. Alle concerten waren razendsnel uitverkocht en ook de film veroorzaakte in de VS een stormloop op kaarten.

Gemeente gisteren 11:36

Verkiezingen leggen druk op gemeenten, ministerie neemt maatregelen

Minister Hugo de Jonge heeft onlangs een evaluatie van de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen van afgelopen 15 maart aangeboden aan de Tweede Kamer. Hieruit blijkt dat de verkiezingen een zeer grote druk hebben gelegd op gemeenten. Het kabinet neemt maatregelen.