Archieffoto

Magere opkomst bij de Avond LAURA: "Wel een geslaagde editie"

Afgelopen week is een groep sportievelingen weer op de fiets gestapt om vier avonden te fietsen door het Groene Hart. De organisatie van de Avond LAURA kijkt terug op een geslaagde editie, ondanks het ‘magere’ aantal deelnemers.

Dinsdag 7 juni ging de Avond LAURA van start, alweer de 51e editie. Verspreid over vier avonden verzamelde ongeveer 150 enthousiaste fietsers zich bij Vogelpark Avifauna, het startpunt van de Avond LAURA. Elke avond stond een route van ongeveer 35 kilometer op het programma.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde week met bewegen, natuur en gezelligheid. “De deelnemers waren allen tevreden over de mooie routes en niet te vergeten, het weer! Zelfs als er een sombere regen voorspelling was, bleek dat vaak over te waaien en was er met grote regelmaat een zon te zien.”

Het ‘magere’ aantal deelnemers was wel jammer. “Maar we kijken toch terug op een geslaagde Avond LAURA”, laat de organisatie weten. Toch staat het voortbestaan nog op losse schroeven.  “Later dit jaar zal bekend worden, of hier ook tot en met 2024 een vervolg op zal komen. Het moet tenslotte wel rendabel blijven voor zowel onze organisatie als de fietsers.”

Ook het voortbestaan van de Dag LAURA is nog onzeker. “Zoals het er nu voor staat, is het voortbestaan van de Dag LAURA verzekerd tot en met 2024, dan staat tevens de 75e LAURA op het programma. Ondanks deze wat sombere vooruitblik, hebben wij er toch wel vertrouwen in, dat er op tijd nieuwe aanmeldingen zijn voor deelname op diverse functies binnen het bestuur.” De 73e editie van de Dag LAURA start op dinsdag 5 juli.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 14:25

Klassieker La Dolce Vita bij Parkvilla

In het kader van de klassieke films die Parkvilla regelmatig draait, is binnenkort La Dolce Vita te zien. In deze wereldberoemde Italiaans-Franse dramafilm vat Marcello Mastroianni (een cynische sensatiejournalist) een onverwachte passie op voor de hoogblonde filmster Sylvia, gespeeld door Anita Ekberg.

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.