Archieffoto

Magere opkomst bij de Avond LAURA: "Wel een geslaagde editie"

Afgelopen week is een groep sportievelingen weer op de fiets gestapt om vier avonden te fietsen door het Groene Hart. De organisatie van de Avond LAURA kijkt terug op een geslaagde editie, ondanks het ‘magere’ aantal deelnemers.

Dinsdag 7 juni ging de Avond LAURA van start, alweer de 51e editie. Verspreid over vier avonden verzamelde ongeveer 150 enthousiaste fietsers zich bij Vogelpark Avifauna, het startpunt van de Avond LAURA. Elke avond stond een route van ongeveer 35 kilometer op het programma.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde week met bewegen, natuur en gezelligheid. “De deelnemers waren allen tevreden over de mooie routes en niet te vergeten, het weer! Zelfs als er een sombere regen voorspelling was, bleek dat vaak over te waaien en was er met grote regelmaat een zon te zien.”

Het ‘magere’ aantal deelnemers was wel jammer. “Maar we kijken toch terug op een geslaagde Avond LAURA”, laat de organisatie weten. Toch staat het voortbestaan nog op losse schroeven.  “Later dit jaar zal bekend worden, of hier ook tot en met 2024 een vervolg op zal komen. Het moet tenslotte wel rendabel blijven voor zowel onze organisatie als de fietsers.”

Ook het voortbestaan van de Dag LAURA is nog onzeker. “Zoals het er nu voor staat, is het voortbestaan van de Dag LAURA verzekerd tot en met 2024, dan staat tevens de 75e LAURA op het programma. Ondanks deze wat sombere vooruitblik, hebben wij er toch wel vertrouwen in, dat er op tijd nieuwe aanmeldingen zijn voor deelname op diverse functies binnen het bestuur.” De 73e editie van de Dag LAURA start op dinsdag 5 juli.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.

Jubileum vandaag 11:59

Geslaagd jubileumfeest bij Winkelcentrum de Baronie

Op zaterdag 25 mei was het feest in winkelcentrum de Baronie, want ze vierden hun 10-jarig jubileum! Alle bezoekers van het winkelcentrum waren uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren. Tussen 11:00 en 16:00 uur was jong en oud welkom om te genieten van een gevarieerd programma vol optredens en leuke activiteiten.

Politie en handhaving vandaag 10:33

Ruzie in speeltuin escaleert: Politie Alphen aan den Rijn grijpt in

Op zaterdag 25 mei omstreeks 16:00 uur ontving de politie Alphen aan den Rijn een melding van een ruzie in de speeltuin aan de kruising van de Hugo de Grootstraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat. Wat aanvankelijk leek op een alledaagse jeugdruzie, escaleerde snel toen ouders zich ermee gingen bemoeien.

Advertorial Theater vandaag 09:45

Avondvullend programma bij Parkvilla met expositie, filmklassieker en muziek

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.