Gemeente Alphen aan den Rijn

Mark Bouma ad interim directeur Rijnvicus

Per 31 augustus start Mark Bouma als ad interim directeur van Rijnvicus. Hij neemt de functie van de vertrokken Jan de Vries waar. Rijnvicus is blij dat er snel een geschikte ad interim directeur is gevonden, die passende ervaring heeft, verbindingen kan leggen en die ook het werkveld goed kent. 

Ook wordt er gewerkt aan een tussenevaluatie om te bekijken wat de volgende logische stap is voor Rijnvicus. En om het profiel van de nieuwe vaste directeur daarop zo goed mogelijk aan te laten sluiten. De planning is dat de nieuwe vaste directeur start in het eerste kwartaal van 2021.

Ruime ervaring

Mark Bouma heeft veel ervaring bij gemeenten en overheidsorganisaties. En heeft ook ruime ervaring in het werken bij diverse leerwerkbedrijven, waarvan bij twee bedrijven zo’n 15 jaar als algemeen directeur. Meest recent is hij als adviseur en kwartiermaker bij onder meer Werkkracht en de gemeente Overbetuwe betrokken geweest bij de ontwikkeling van leerwerkbedrijven. Zijn focus ligt op het behalen van resultaten. Daarin benut hij de kracht van mensen om zo gezamenlijk tot de beste oplossing te komen.

Uitkijken naar de toekomst

Hij kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij Rijnvicus. Mark Bouma: “Ik zet mij graag professioneel in voor mensen, die om wat voor reden dan ook steun nodig hebben bij het vinden of behouden van hun plek op de arbeidsmarkt. Dit is de rode draad in mijn loopbaan. Dat doe ik met passie en betrokkenheid, maar ook met humor en plezier. Ik ben er van overtuigd dat leerwerkbedrijven op dit moment een uitstekend middel zijn om mensen die daarbij wat hulp nodig hebben aan werk te helpen. Ik ben blij dat ik de komende tijd bij Rijnvicus daar mijn bijdrage aan mag leveren.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:05

Oud-Alphenaar Raymond de Looze publiceert zelfhulpboek dat nét even anders is dan anders

Tijdens de coronacrisis zitten veel mensen in de reflectiestand: wat wil ik nou eigenlijk, wat betekent dit voor mij en waar sta ik nu? Dat bracht oud-Alphenaar Raymond de Looze op het idee om een zelfhulpboek te schrijven, maar dan alleen net even anders. “Het vertrekpunt van DIY Goeroe is dat alleen jij kunt bepalen wat jou helpt.”

Romeinen vandaag 11:55

ROMEINEN Boomstamkano

Tijdens de bouw van Ipse de Bruggen in Zwammerdam zijn drie Romeinse vrachtschepen en drie Romeinse boomstamkano's gevonden. De grote transportschepen voeren over de Rijn met hun goederen. De boomstamkano's werden gebruikt door vissers.

Overige vandaag 09:35

Gemeentehuis van Alphen te zien in serie Keizersvrouwen

Zoek je nog wat om te doen deze zondag? Kijk dan de serie Keizersvrouwen op Netflix. Daar kun je namelijk het gemeentehuis van Alphen in zien. Al gelijk in de eerste aflevering speelt een scène zich af op de iconische trappen in het Alphense gemeentehuis.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten.