Michou Studio Salt n Pepper
Blog Politiek

MINERVA Allergisch

Allergisch is zo'n jeukwoord dat veel te vaak wordt gebruikt. Net als depressief, of erger nog depri. We zijn tegenwoordig kennelijk overal allergisch voor. Dat zie je zelfs in de Alphense gemeenteraad als het over de Gnephoek gaat.

Omdat allergie, en depri, te pas en te onpas tevoorschijn komt, zou je bijna vergeten dat het in beide gevallen letterlijk om een ernstige ziekte gaat. Als je een van deze verborgen chronische ziektes hebt, dan zit je daar je hele leven aan vast. Soms zijn ze al dan niet met medicijnen goed onder controle te houden en soms niet.

Die letterlijke ziektes, daar gaat dit verhaal niet over. Het gaat over figuurlijk allergieën van politieke partijen en individuele raadsleden. In de Alphense gemeenteraad is het de Gnephoek die zowel bij verstokte voor- als bij verstokte tegenstanders van woningbouw in die polder een allergische reactie oproept.

Afgelopen donderdag was het André de Jeu, namens Nieuw Elan een verstokte voorstander, die acuut jeuk kreeg en zeker niet in gesprek wilde over het ophogen van een budget voor een onderzoek naar de haalbaarheid. Het was José Huls, namens GroenLinks een tegenstander van het eerste uur, die de allergische reactie had opgeroepen.

Nu snap ik ze allebei. Zowel de voor- als de tegenstanders hebben namelijk best goede argumenten voor hun politieke mening. We hebben heel hard meer woningen nodig, dus ben je voor. We hebben ook heel hard natuur en recreatie nodig, dus ben je tegen. Da's best een spagaat voor de toekijkende Alphenaar.

De Gnephoekpolder is overigens het onderwerp waar de vorige lokale coalitie een kleine anderhalf jaar geleden over viel. En jawel, de hoofdrolspelers waren Nieuw Elan en GroenLinks. En die zijn nog steeds boos op elkaar.

Dus toen de GroenLinkers over 'nog een keer in gesprek gaan' begonnen, vatten de Nieuw Elanners dat op als 'alweer de boel traineren'. En eureka. De Pavlovreactie van GroenLinks en de coalitie overmacht reactie van Nieuw Elan riepen beide een emmer allergie op bij de ander.

Maar daar zit dus oud zeer onder uit de vorige coalitie toen GroenLinks en Nieuw Elan beste vriendjes waren…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.