Michou Studio Salt n Pepper
Blog Politiek

MINERVA Allergisch

Allergisch is zo'n jeukwoord dat veel te vaak wordt gebruikt. Net als depressief, of erger nog depri. We zijn tegenwoordig kennelijk overal allergisch voor. Dat zie je zelfs in de Alphense gemeenteraad als het over de Gnephoek gaat.

Omdat allergie, en depri, te pas en te onpas tevoorschijn komt, zou je bijna vergeten dat het in beide gevallen letterlijk om een ernstige ziekte gaat. Als je een van deze verborgen chronische ziektes hebt, dan zit je daar je hele leven aan vast. Soms zijn ze al dan niet met medicijnen goed onder controle te houden en soms niet.

Die letterlijke ziektes, daar gaat dit verhaal niet over. Het gaat over figuurlijk allergieën van politieke partijen en individuele raadsleden. In de Alphense gemeenteraad is het de Gnephoek die zowel bij verstokte voor- als bij verstokte tegenstanders van woningbouw in die polder een allergische reactie oproept.

Afgelopen donderdag was het André de Jeu, namens Nieuw Elan een verstokte voorstander, die acuut jeuk kreeg en zeker niet in gesprek wilde over het ophogen van een budget voor een onderzoek naar de haalbaarheid. Het was José Huls, namens GroenLinks een tegenstander van het eerste uur, die de allergische reactie had opgeroepen.

Nu snap ik ze allebei. Zowel de voor- als de tegenstanders hebben namelijk best goede argumenten voor hun politieke mening. We hebben heel hard meer woningen nodig, dus ben je voor. We hebben ook heel hard natuur en recreatie nodig, dus ben je tegen. Da's best een spagaat voor de toekijkende Alphenaar.

De Gnephoekpolder is overigens het onderwerp waar de vorige lokale coalitie een kleine anderhalf jaar geleden over viel. En jawel, de hoofdrolspelers waren Nieuw Elan en GroenLinks. En die zijn nog steeds boos op elkaar.

Dus toen de GroenLinkers over 'nog een keer in gesprek gaan' begonnen, vatten de Nieuw Elanners dat op als 'alweer de boel traineren'. En eureka. De Pavlovreactie van GroenLinks en de coalitie overmacht reactie van Nieuw Elan riepen beide een emmer allergie op bij de ander.

Maar daar zit dus oud zeer onder uit de vorige coalitie toen GroenLinks en Nieuw Elan beste vriendjes waren…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.