Michou Studio Salt n Pepper
Blog Politiek

MINERVA Allergisch

Allergisch is zo'n jeukwoord dat veel te vaak wordt gebruikt. Net als depressief, of erger nog depri. We zijn tegenwoordig kennelijk overal allergisch voor. Dat zie je zelfs in de Alphense gemeenteraad als het over de Gnephoek gaat.

Omdat allergie, en depri, te pas en te onpas tevoorschijn komt, zou je bijna vergeten dat het in beide gevallen letterlijk om een ernstige ziekte gaat. Als je een van deze verborgen chronische ziektes hebt, dan zit je daar je hele leven aan vast. Soms zijn ze al dan niet met medicijnen goed onder controle te houden en soms niet.

Die letterlijke ziektes, daar gaat dit verhaal niet over. Het gaat over figuurlijk allergieën van politieke partijen en individuele raadsleden. In de Alphense gemeenteraad is het de Gnephoek die zowel bij verstokte voor- als bij verstokte tegenstanders van woningbouw in die polder een allergische reactie oproept.

Afgelopen donderdag was het André de Jeu, namens Nieuw Elan een verstokte voorstander, die acuut jeuk kreeg en zeker niet in gesprek wilde over het ophogen van een budget voor een onderzoek naar de haalbaarheid. Het was José Huls, namens GroenLinks een tegenstander van het eerste uur, die de allergische reactie had opgeroepen.

Nu snap ik ze allebei. Zowel de voor- als de tegenstanders hebben namelijk best goede argumenten voor hun politieke mening. We hebben heel hard meer woningen nodig, dus ben je voor. We hebben ook heel hard natuur en recreatie nodig, dus ben je tegen. Da's best een spagaat voor de toekijkende Alphenaar.

De Gnephoekpolder is overigens het onderwerp waar de vorige lokale coalitie een kleine anderhalf jaar geleden over viel. En jawel, de hoofdrolspelers waren Nieuw Elan en GroenLinks. En die zijn nog steeds boos op elkaar.

Dus toen de GroenLinkers over 'nog een keer in gesprek gaan' begonnen, vatten de Nieuw Elanners dat op als 'alweer de boel traineren'. En eureka. De Pavlovreactie van GroenLinks en de coalitie overmacht reactie van Nieuw Elan riepen beide een emmer allergie op bij de ander.

Maar daar zit dus oud zeer onder uit de vorige coalitie toen GroenLinks en Nieuw Elan beste vriendjes waren…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.