Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Neem nu de apotheek. Tijdens de eerste golf moest de gemiddelde apotheker natuurlijk zijn of haar eigen mensen beschermen. Hoe doe je dat? Door de tent dicht te gooien en alle medicijnen in het kluisje te leggen.
Op zichzelf is dat natuurlijk niet verkeerd. Zo'n kluisje werkt prima. Je krijgt een mailtje dat je spullen erin liggen met een code en een tijdslot om je medicijnen op te halen.

De adder onder het gras is dat tijdslot. 'Hallo. U mag uw medicijnen tussen 9.00 en 16.00 uur ophalen. Wilt u wel op tijd zijn, want er zijn nog meer mensen.' Ja, dat snappen we. Punt is dat dat de drukke uren van de dag zijn en dat je dan niet op stap gaat als je door je chronische ziekte in een risicogroep valt. Op verzoek van onze premier.

En net nu het overal weer een beetje gezellig werd, allemaal in aangepaste vorm, komt die twee coronagolf eraan. Dus nog beter opletten dat je die anderhalve meter afstand aanhoudt en dat je je handen schraal wast. Het is ook wel slim dat je je niet al snuivend en hoestend onder de mensen begeeft en dat je de grapjassen die dat wel doen ontloopt.
Als we dat allemaal doen, komt het vanzelf weer goed. Corona is alleen maar een enge ziekte, omdat er geen vaccin is. Als er voor de griep geen vaccin was, was dat net zo’n drama.

Even terug naar de apotheek. Na de zomer komt er een ander briefje in de mailbox. 'Hallo. U mag als chronisch zieke uw medicijnen halen wanneer het voor u een rustig moment is. U heeft 72 uur de tijd.' Kijk die mensen hebben in het zakje met medicatie gekeken en snappen het. Denk je.
Dan open je het volgende mailtje van de apotheek. 'Hallo. U mag uw medicijnen tussen 9.00 en 16.00 uur ophalen. Wilt u wel op tijd zijn, want er zijn nog meer mensen.'


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).