Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Lokaal shoppen

In coronatijd is funshoppen geen optie. Voor de kerst ben je bijna verplicht om online je cadeautjes te bestellen. Meestal denk je dan aan bol.com en wehkamp. Maar er is een beter alternatief.

Heel Alphen klaagt dat het niet leuk is om naar het dorp te gaan. De rokende puinhopen van de bouwplaats Lage Zijde zijn weg, er hangen overal bloembakken en het is lekker herfstweer. Maar de horeca is dicht, de helft van de winkels is noodlijdend en overal moet je een mondkapje op.
Als het dan niet leuk is om te funshoppen in een echte winkel dan kan dat gelukkig altijd nog online. Voor je feestkleding hoef je niet ver te zoeken, want dat soort online warenhuizen gooien je op facebook dood met reclame.
Kinderspeelgoed, hebbedingetjes en boeken. Ook dat is allemaal ruimschoots online te koop.

Een struikelblok is de tijd na corona. Als je ooit weer gezellig naar het dorp wilt met je BBF of je partner, dan moeten er volgend jaar of het jaar daarna nog wel winkels zijn. Bij voorkeur ook een ruime keuze aan gezellige restaurantjes om te lunchen en veel terrassen aan de rivier voor de reuring.
Hetzelfde geldt trouwens voor leuke wijkwinkelcentra en de kleine buurtwinkels.

Nu zijn er verschillende acties om ons eraan te herinneren dat we vooral de lokale winkelier om de hoek niet moeten vergeten. Daar wordt door de lokale winkels en restaurants soms ook briljant op ingespeeld.
Een hele leuke actie is die van Haasbeek Herenhof, waar anders? De actie komt gewoon voorbij op facebook.: bestel, bezorg, thuis. Je kunt je bestelling mailen of je doorbellen. Je krijgt een tikkie als ie klaarstaat dan kan wordt de bestelling per fietskoerier afgeleverd.

Die actie vind ik dus extra leuk omdat het gaat om een boekhandel. Voor boeken mag je mij 's nachts wakker maken. Maakt niet uit welk boek, als er maar letters in staan.
Dus heb ik van de week een lijstje doorgemaild en dat is net door de zoon van de winkelier bij mij thuis afgeleverd. Vanwege mijn antieke telefoongewoonten zonder tikkie, maar mét een factuur.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:25

Vul je pan bij Van der Valk Avifauna

Een van de gasten van Van Der Valk Avifauna hebben wij mogen interviewen naar aanleiding van hun nieuwe concept. Hopelijk word je na het lezen van dit bericht net zo enthousiast als deze gast en mag Van der Valk Avifauna je snel verwelkomen bij het afhalen.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:52

De schoonheidssalon mag weer open! En het werd tijd ook

Tijd voor een boost voor je huid met Organic Boost, een van de productlijnen van Kliniek Alphen op natuurlijke basis. In hun schoonheidssalon wordt alleen gewerkt met producten op natuurlijke basis, zoals Naturgeist en Organic Boost.