Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Lokaal shoppen

In coronatijd is funshoppen geen optie. Voor de kerst ben je bijna verplicht om online je cadeautjes te bestellen. Meestal denk je dan aan bol.com en wehkamp. Maar er is een beter alternatief.

Heel Alphen klaagt dat het niet leuk is om naar het dorp te gaan. De rokende puinhopen van de bouwplaats Lage Zijde zijn weg, er hangen overal bloembakken en het is lekker herfstweer. Maar de horeca is dicht, de helft van de winkels is noodlijdend en overal moet je een mondkapje op.
Als het dan niet leuk is om te funshoppen in een echte winkel dan kan dat gelukkig altijd nog online. Voor je feestkleding hoef je niet ver te zoeken, want dat soort online warenhuizen gooien je op facebook dood met reclame.
Kinderspeelgoed, hebbedingetjes en boeken. Ook dat is allemaal ruimschoots online te koop.

Een struikelblok is de tijd na corona. Als je ooit weer gezellig naar het dorp wilt met je BBF of je partner, dan moeten er volgend jaar of het jaar daarna nog wel winkels zijn. Bij voorkeur ook een ruime keuze aan gezellige restaurantjes om te lunchen en veel terrassen aan de rivier voor de reuring.
Hetzelfde geldt trouwens voor leuke wijkwinkelcentra en de kleine buurtwinkels.

Nu zijn er verschillende acties om ons eraan te herinneren dat we vooral de lokale winkelier om de hoek niet moeten vergeten. Daar wordt door de lokale winkels en restaurants soms ook briljant op ingespeeld.
Een hele leuke actie is die van Haasbeek Herenhof, waar anders? De actie komt gewoon voorbij op facebook.: bestel, bezorg, thuis. Je kunt je bestelling mailen of je doorbellen. Je krijgt een tikkie als ie klaarstaat dan kan wordt de bestelling per fietskoerier afgeleverd.

Die actie vind ik dus extra leuk omdat het gaat om een boekhandel. Voor boeken mag je mij 's nachts wakker maken. Maakt niet uit welk boek, als er maar letters in staan.
Dus heb ik van de week een lijstje doorgemaild en dat is net door de zoon van de winkelier bij mij thuis afgeleverd. Vanwege mijn antieke telefoongewoonten zonder tikkie, maar mét een factuur.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”