Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Mondkapje

Het dringende landelijke advies is om een mondkapje te gebruiken in publieke ruimtes. Dat lijkt mij wel een goed idee. Het zou zelfs een strak plan zijn als dat van het voorjaar al verplicht zou zijn en nu gewoon weer. Maar ja, dit is Nederland en daar heeft iedereen een grote bek dus is de politiek aan het polderen.

Onze eigen burgemeester Liesbeth Spies roept vooral op om je aan de allang geldende maatregelen te houden. De bekende anderhalve meter afstand, geen handen schudden en handen wassen tot ze eraf vallen. Waarom dat soms zo moeilijk is, is mij trouwens een raadsel.

Scholen voor voortgezet onderwijs hebben een mondkapjesadvies en mogen nu zelf weten of ze dit gaan verplichten of niet. Het gaat dan om leerlingen die aan de wandel zijn, bijvoorbeeld in de gangen en in de aula.
Winkels, theaters, parkeergarages en het station hebben hetzelfde advies gekregen. Of ze dat ook doen is aan de eigenaar / beheerder.

Een beetje koddig vind ik het verzoek aan schoonheidsspecialistes. Zij moeten zelf zo’n kapje voor en dat kan gewoon. Maar het is de bedoeling dat ook klanten zo’n mondkapje dragen. Lijkt me lastig als je net een kin wilt laseren of een compleet masker gaat kleien. Kan natuurlijk zijn dat dat dan weer een beetje verkeerd in ‘de media’ terecht is gekomen.

Overigens kun je mondkapjes online bestellen, in een winkel kopen of je maakt ze zelf. Dat laatste is mijn plan voor het komende weekend. Ik heb een fantastische instructievideo van een halfuur gevonden waarin ene Lotte uitlegt hoe dat moet.
In mijn stoffendoos ligt genoeg ongebleekte katoen en ook elastiek heb ik vast nog wel ergens in een doosje liggen. Ik heb zelfs allerlei knopen en kantjes om mijn eigen mondkapjes helemaal te personaliseren.

Waar ik dan weer van sta te kijken, is dat die mondkapjes dubbel zijn met aan de bovenkant een opening. Daar past dan een dubbelgevouwen stuk keukenrol in. Dat schijnt bijna net zo goed te zijn als een medisch mondkapje. Bovendien worden ze zo bij Buurtzorg gebruikt. Ik had daar echt nog nooit van gehoord…


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!