Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Mondkapje

Het dringende landelijke advies is om een mondkapje te gebruiken in publieke ruimtes. Dat lijkt mij wel een goed idee. Het zou zelfs een strak plan zijn als dat van het voorjaar al verplicht zou zijn en nu gewoon weer. Maar ja, dit is Nederland en daar heeft iedereen een grote bek dus is de politiek aan het polderen.

Onze eigen burgemeester Liesbeth Spies roept vooral op om je aan de allang geldende maatregelen te houden. De bekende anderhalve meter afstand, geen handen schudden en handen wassen tot ze eraf vallen. Waarom dat soms zo moeilijk is, is mij trouwens een raadsel.

Scholen voor voortgezet onderwijs hebben een mondkapjesadvies en mogen nu zelf weten of ze dit gaan verplichten of niet. Het gaat dan om leerlingen die aan de wandel zijn, bijvoorbeeld in de gangen en in de aula.
Winkels, theaters, parkeergarages en het station hebben hetzelfde advies gekregen. Of ze dat ook doen is aan de eigenaar / beheerder.

Een beetje koddig vind ik het verzoek aan schoonheidsspecialistes. Zij moeten zelf zo’n kapje voor en dat kan gewoon. Maar het is de bedoeling dat ook klanten zo’n mondkapje dragen. Lijkt me lastig als je net een kin wilt laseren of een compleet masker gaat kleien. Kan natuurlijk zijn dat dat dan weer een beetje verkeerd in ‘de media’ terecht is gekomen.

Overigens kun je mondkapjes online bestellen, in een winkel kopen of je maakt ze zelf. Dat laatste is mijn plan voor het komende weekend. Ik heb een fantastische instructievideo van een halfuur gevonden waarin ene Lotte uitlegt hoe dat moet.
In mijn stoffendoos ligt genoeg ongebleekte katoen en ook elastiek heb ik vast nog wel ergens in een doosje liggen. Ik heb zelfs allerlei knopen en kantjes om mijn eigen mondkapjes helemaal te personaliseren.

Waar ik dan weer van sta te kijken, is dat die mondkapjes dubbel zijn met aan de bovenkant een opening. Daar past dan een dubbelgevouwen stuk keukenrol in. Dat schijnt bijna net zo goed te zijn als een medisch mondkapje. Bovendien worden ze zo bij Buurtzorg gebruikt. Ik had daar echt nog nooit van gehoord…


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).