Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Storing

Ik wist al precies dat mijn blog deze week zou gaan over families die ineens zijn uitgebreid met wat extra gezinsleden, over de anderhalve meter wilgentak van Archeon, over strak langs flitsende fietsers. Maar dat wordt het dus niet. Het is de klunzigheid van de gemeente Alphen aan den Rijn die in mijn hoofd zit en eruit wil.

Het fenomeen digitaal vergaderen is inmiddels in het Alphense gemeentehuis een eigen leven gaan leiden. Eerst was het beeld en geluid van een zeer bedenkelijk niveau. Daarna waren de raadsleden aan hun eigen slapstick bezig met de aan/uit knoppen in de hoofdrol. Vorige week waren ze even vergeten dat de uitzending live is en kwam er teveel privé informatie op de buis.

Afgelopen donderdag sloeg echter alles. Het is van een ongekend amateurisme dat een openbare vergadering 41 minuten op zwart staat. Dus niets openbaar. Geen idee waar het overleg met inspraak van inwoners over ging. Achterkamertjes zijn er niets bij.

Raadsleden en ambtenaren zijn ook maar mensen. Dat neemt echter niet weg dat van een gemeente aanzienlijk meer mag worden verwacht op het gebied van digitalisering. Zeker omdat we al jaren het eindeloze gemekker aan moeten horen over hoe geweldig goed het allemaal op ITC-gebied geregeld is in Alphen aan den Rijn. Nou niet dus. We zitten als inwoners van een 100.000 plus gemeente met een totaal gebrek aan kennis opgescheept en geen hond die dat heeft rechtgezet.

Het online vergaderen is faliekant mislukt. En niemand die na een paar maanden de verantwoordelijkheid neemt. Het is chaos en een bende, om maar eens een collega-journalist te citeren. Een gemeente die dit niet eens voor elkaar krijgt, moet je die nog serieus nemen?

Wat? O? Was er een storing op de website? Ja joh. Het zal wel. De rest van de website werkte anders prima…


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.