Michou Studio Salt n Pepper
Blog Opinie

MINERVA Wurgcontract

TEAN wil niet verhuizen naar het complex Nieuwe Sloot om bij collega Tennisclub Nieuwe Sloot in te trekken. Dat lieten zo’n 220 leden weten tijdens de gemeenteraadsvergadering waarin het plan werd gepresenteerd. De raad gaat de komende maanden met argusogen het proces volgen waarin een nieuw plan wordt gesmeed.

Als SAT failliet gaat, zijn de hallen en banen van Nieuwe Sloot failliet. Niet de tennisclub Nieuwe Sloot en ook niet de andere club TEAN. Die hebben allebei genoeg inkomsten om de huur aan SAT te betalen voor het gebruik van hun banen en hun clubhuis. Die huur is trouwens niet misselijk.

SAT heeft ook wel voldoende bezittingen, maar het heeft geen contant geld. De problemen waardoor SAT failliet dreigt te gaan, zijn gewoon rekeningen die niet betaald kunnen worden. Zoiets als: je hebt een huis, je hebt een vette auto, je hebt spullen zat. Alleen je bankrekening is even leeg, dus loopt je hypotheek een maand achter.

Nu is er in 2017 al fors aan de bel getrokken door SAT. Dat kon toen niet aan zijn verplichtingen voldoen. De gemeente kwam met een oplossing: alles anders financieren en gewoon netjes de hypotheek aflossen. Alles anders financieren werd echter gebaseerd op een rooskleurige toekomst. En die is er niet. Maar SAT zit nu wel in een wurgcontract.

Het is niet de eerste keer dat ik zo’n soort verhaal hoor. Eenzelfde gedoe speelt bij de manege in het Zegerslootgebied. Ook opnieuw gefinancierd onder leiding van de gemeente en ook geen geld om de rekening voor deze financiering te betalen, omdat de rooskleurige toekomst niet is gekomen. Maar de manege zit wel vast aan een wurgcontract.
Voor de Alphense Zwembaden is er eenzelfde soort probleem. Maar, net even anders. Daar is de subsidie te ver teruggedraaid. Op basis van een rooskleurige toekomst. Ook door de gemeente bedacht. Maar een tekort aan subsidie is ook een wurgcontract.

Het is wel duidelijk dat dat gedoe rond de tennisclubs niet op zichzelf staat. Er is ook gedoe bij het zwemmen en er is ook gedoe bij de paardensport. Grote gemene deler: de nu zittende wethouders moeten die financiële ellende oplossen maar zij stonden niet aan het roer toen de financiële constructies werden bedacht.
De andere grote gemene deler zijn wij, de inwoners van Alphen aan den Rijn. Het gaat elke keer over onze voorzieningen, het gaat over onze sport. En wij mogen niet meepraten, maar sinds donderdag dus wel.

Ik vind het alleen al om die reden mooi dat de Alphense gemeenteraad mee wil denken en dat zij eist dat de verenigingen, organisaties en mensen waar het om gaat ook mee mogen denken. Met z’n allen moeten we toch met een betere oplossing kunnen komen om van dat wurgcontract af te komen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.