Moet je zien: nieuw gebouw Ashram College in aanbouw

Na ruim veertig jaar onderwijs in het huidige schoolgebouw, is het Ashram College toe aan een schoolgebouw dat past bij het hedendaagse onderwijs. Op het terrein van het Ashram College verrijst langzamerhand een duurzaam schoolgebouw. ADS Groep geeft je een inkijkje in het bouwproces.

Het nieuwe L-vormige schoolgebouw wordt tegenover het huidige pand gebouwd , aan de zijde van het Marsdiep en de Burgemeester Bruins Slotsingel. In het nieuwe schoolgebouw worden diverse domeinen gecreëerd, wat aansluit bij het hedendaagse onderwijs. Dit houdt in dat diverse vakken geclusterd worden in een bepaald deel van het schoolgebouw. 

De bouw vordert gestaag. “Zo stonden we vorig jaar mei nog in de zonnestralen de eerste paal ‘te slaan’ en hebben we nog geen jaar later alweer een hoogtepunt bereikt”, vertelt ADS Groep. In de video is te zien hoe de spanten geplaatst worden. “De prachtige ‘vakwerken’ kunnen we ook wel de ‘eyecatcher’ van de cascomontage noemen.” Ook de dakvloeren worden gerealiseerd en de installateurs zijn volop bezig met de montage van de luchtkanalen en kabelgoten.

Volgende hoogtepunt

“We kijken vol vertrouwen uit naar het volgende hoogtepunt! En dat staat 14 maart 2023 alweer opp de agenda”, aldus ADS Groep. Dan zullen ze letterlijk het hoogste punt vieren met de wethouder en een rondleiding door het casco voor de belangstellenden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Lezing vandaag 12:57

Boeiende lezing Children of the Labyrinth

Op dinsdag 12 maart verwelkomt Buurten&Zo met veel enthousiasme fotograaf en documentairemaker Marieke van der Velden, samen met Philip Brink, voor een boeiende lezing. Marieke, eerder jurylid bij het programma 'Het Perfecte Plaatje', brengt deze dag samen met Philip een fascinerende presentatie over hun meeslepende reportage: Children of the Labyrinth."

Blog Sport vandaag 11:44

Alphense Clubs moeten oppassen

Het voetbalprogramma voor zaterdag 24 februari ziet er als volgt uit: ARC – AFC’34; Ter Leede – Alphense Boys; UVS – Alphia; MMO – A.V.V Alphen.