Motie nachtnet door Christenunie gewijzigd

Tijdens de vergadering van 31 januari 2019 heeft de gemeenteraad is met instemming van de fractie van de ChristenUnie een motie openbaar nachtnet aangenomen. Hiermee wordt het college wordt opgeroepen met omliggende gemeenten in gesprek te gaan en te peilen of de wens van nachtelijk openbaar vervoer daar ook aanwezig is en indien er overeenkomsten zijn, een gezamenlijk standpunt over nachtelijk vervoer naar buiten te brengen. In dat geval het gezamenlijk standpunt in te brengen bij de voorbereiding van de aanbesteding openbaar vervoer regio Holland Rijnland in 2022.

De uitvoering van de motie wordt uitgebreid met de inbreng van de fractie van de ChristenUnie: Het standpunt van Alphen aan den Rijn moet gelden voor alle kernen in onze gemeente. Een openbaar nachtnet is prima, maar verbeteren van bereikbaarheid gedurende de dag van de Alphense kernen dient tegelijkertijd blijvend aangepakt te worden. Het kan niet zo zijn dat we in de stadskern van Alphen en 's-nachts beter bereikbaar zijn, dan overdag in alle kernen!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 11:15

Van 0 naar 20: "Misschien ga ik het afzien nog wel missen"

Week 8 was voor Stefan en Mitchell de week van de laatste personal training. In hun eerste stappen van 0 naar de 20 kilometer werden zij wekelijks geholpen door SylvesterPT. Hoe is die training ze bevallen en vooral, hoe gaat het nu met lopen?

Advertorial Horeca vandaag 10:27

El Caballo blijft het beste Argentijnse vlees ook nog bij jou thuis bezorgen

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Je kunt inmiddels al weer terecht in het restaurant, maar wist je dat El Caballo voorlopig ook nog eten bij jou thuis bezorgt?

Verkeer en vervoer vandaag 09:01

Rijkswaterstaat: houd dit weekeinde rekening met drukte op de N11

Automobilisten opgelet! Van vrijdag 10 tot en met maandag 13 juli voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit op de A4 en de A20. Dit betekent dat verkeer wordt omgeleid, onder andere via de N11. Daarom waarschuwt Rijkswaterstaat voor drukte.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 19:07

Gilbert vlogt: waarom is uitstraling zo belangrijk?

Vanaf deze week hebben wij een nieuw vast item op Alphens.nl: Gilbert vlogt. Gilbert voorziet jullie elke week van tips en weetjes over haarmode en beauty. Deze week bespreekt hij de ins en outs over uitstraling.

Onderwijs gisteren 16:27

Een drive-in diploma-uitreiking bij het Ashram College

De diploma-uitreiking voor examenleerlingen van de middelbare scholen in Nederland gaat er dit jaar anders aan toe dan andere jaren door de coronacrisis. Ook bij het Ashram College in Alphen pakken ze het anders aan. Daar organiseren ze deze hele week drive-in diploma-uitreikingen.