Adventskerk

Muziek vanuit de Adventskerk klinkt op straat

Wat in de eerste week van ‘social distancing’ begon als een experiment, is nu uitgegroeid tot een terugkerend wekelijks evenement. Simon Stelling speelt elke zaterdagmiddag op de prachtige vleugel in de Adventskerk een uur lang klassieke en populaire muziek.

Simon Stelling, stadsorganist in Alphen aan den Rijn, zal zaterdagmiddag 4 april een pianoconcert geven in een lege Adventskerk. Gezien de scherpe maatregelen van het RIVM om het coronavirus onder controle te krijgen is het een concert zonder publiek, in een gesloten kerk. Het geluid wordt door een audiosysteem naar buiten versterkt, zodat passanten op straat kunnen meeluisteren. Tevens zal een live video stream via Facebook het concert uitzenden en kun je via de website van de kerkomroep ook het concert beluisteren.

“Samen met Stichting Vrienden van de Adventskerk is dit idee ontstaan. De kerk is gesloten, we moeten afstand houden van elkaar en we bevinden ons in een heftige tijd. Met dit concert, wat nu al voor de derde keer op zaterdagmiddag plaatsvindt, wil ik graag alle Alphenaren een hart onder de riem steken. Want muziek geeft troost en verbindt mensen met elkaar”, vertelt Simon Stelling. 

Hij vervolgt: “In de stille week voor Pasen slaan we een zaterdag over, maar vanaf 18 april gaan we verder. We denken eraan om dan zelfs meer interactie te zoeken met de inwoners van Alphen en de mogelijkheid bieden om verzoeknummers aan te laten vragen. We gaan immers samen door deze moeilijke tijd heen en samen zijn we sterk!”

Het Steinmeyer orgel in de Adventskerk ondergaat momenteel een enorme restauratie en is naar verwachting in oktober dit jaar weer bespeelbaar. Gelukkig staat er nog een prachtige vleugel in de kerk.

Kijk op zaterdagmiddag 4 april, tussen 13:30 en 14:30 uur, live mee via www.facebook.com/vriendenvandeadventskerk/. Het concert kan ook beluisterd worden via de website van de kerkomroep (www.kerkomroep.nl).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.