Rogier Charité

Na regen komt zonneschijn… in 2021 weer naar Zomerspektakel

“Alsof het zo heeft moeten zijn dat de weergoden het dit weekend laten afweten”, zegt Stanley de Looze ondertussen kijkend naar een bewolkte en grauwe lucht. Het is voor nu goed dat het Zomerspektakel aan het Meer is doorgeschoven naar volgend jaar, doelend op de bak regen die vrijdagmorgen uit de lucht kwam vallen. Maar het blijft wel een gemis. 

Vanwege de maatregelen vanuit het kabinet mogen er dit jaar geen grootschalige evenementen plaatsvinden tot 1 september. Daarna is het afwachten welke nieuwe maatregelen er weer worden genomen vanwege het coronavirus. Daarom besloot het bestuur van Zomerspektakel aan het Meer in april het evenement door te zetten naar 4, 5 en 6 juni 2021.

Enorm dankbaar

Stanley: “We hopen van harte dat het met iedereen goed blijft gaan. Dat we geen tweede golf van corona meer krijgen en dat we groen licht blijven houden om volgend jaar het evenemententerrein te vullen met genietende mensen. We hebben inmiddels via social media begrepen dat veel mensen gehoor hebben gegeven aan onze oproep ‘Keep your tickets en geniet later’. Daar zijn we enorm dankbaar voor. We voelen ons zo enorm gesteund hierdoor."

Maar geen festival dit jaar, het is wel een gemis. Ook voor de 75.000 bezoekers die werden verwacht. "Wat missen we de voorbereidingen, de euforie van de optredens maar nog het meeste... jullie! Dit weekend had een feest moeten zijn. In 2021 gaan we ervoor.”

Sponsoren en leveranciers blijven steunen geven

"Naast het publiek hebben ook alle leveranciers hun vertrouwen in ons toegezegd. Van podiumbouwers, tot aan horeca, terreininrichting, licht en geluid. Met hen hebben we voor het komende jaar goede afspraken kunnen maken, waardoor we straks weer kunnen knallen. Daar zijn we echt blij mee. Ook onze grootste sponsoren Kroes en Partners en Van der Werff Groep zijn we enorm dankbaar. Zij hebben weer toegezegd het komende jaar de hoofdsponsoring voor hun rekening te nemen. Daarnaast zijn er nu al sponsoren die hun steun voor het volgend jaar hebben toegezegd. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor dat zoveel mensen ons zo’n warm hart toedragen. Echt te gek. Zij zorgen er met z’n allen voor dat het feest door kan gaan, want mede zonder hen is er geen feest. Op deze manier kunnen we in 2021 weer een fantastisch evenement neerzetten. Wij gaan ervoor. Tot volgend jaar!”

Vragen en informatie

Heb je nog meer vragen over de beslissing om het evenement te verplaatsen, stuur dan een berichtje naar info@zomerspektakelaanhetmeer.nl. Wil je meer te weten komen over wat het Zomerspektakel en de Obstacle Runs inhouden? Bekijk dan regelmatig de websites www.zomerspektakelaanhetmeer.nl of www.obstaclerunalphen.nl en houd de sociale media in de gaten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.