Archieffoto

Nachthoreca nog altijd gesloten: "Elke cel in mijn lichaam hunkert naar opening van het nachtleven!”

Uitbaters van nachtclubs willen na bijna twee jaar stilte graag horen waar ze aan toe zijn, zo ook Bart Kamper van Bar Amsterdam. De nachtsector geeft vanmiddag een persstatement, zonder verdere details prijs te geven. De geruchten duiden op een protestactie waar een aantal clubs de deuren gaan openen. 

Initiatiefnemer van de actie en eigenaar van de Amsterdamse Chicago Social Club, Pieter de Kroon, zegt vooral duidelijkheid te willen. Snel in gesprek met het kabinet is het uitgangspunt, zegt De Kroon tegen NU.nl. De stilte duurt te lang, het wordt uitzichtloos. Al sinds het begin van de pandemie kan geen enkele feestganger zijn neus ophalen, en dat steekt. Waar de pijn nu vooral ontstaat bij de nachtondernemers is dat de reguliere horeca onder strikte voorwaarden tot 22:00 uur open mag. Ook dit is niet toereikend genoeg voor verschillende exploitanten die voor de pandemie tot diep in de nacht doorgingen.

Ook in de Julianastraat blijft het stil.

Na de kortstondige opening van het nachtleven afgelopen zomer kijkt Bart Kamper, van Bar Amsterdam en Schatjes, tegen een bedorven voorraad aan. De nachthoreca-ondernemer staat te popelen om zijn passie weer te gaan uitvoeren: “We zijn hier allemaal klaar met de sluiting. Elke cel in mijn lichaam hunkert naar heropening! Echter, dat gaat niet met een dergelijk protest. Bar Amsterdam en Schatjes zitten vol in de verbouwing. Daarbij is dat ook niet verstandig als een van de grooste en weinige in het Alphense nachtleven. Dat brengt te veel risico’s met zich mee."

Wanneer de deuren in de Julianastraat weer toegang gaan verlenen tot het clubleven is nog een groot raadsel. Maar als Bar Amsterdam en Schatjes weer opengaan, wordt dat ongetwijfeld één groot feest. "Dat het een waanzinnig feest gaat worden met bekende DJs die we allemaal kennen en missen, van binnen en buiten het dorp, is een gegeven. Het blijf allemaal nog even spannend maar we moeten hoopvol blijven!" zegt Bart.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.