Archieffoto

Nachthoreca nog altijd gesloten: "Elke cel in mijn lichaam hunkert naar opening van het nachtleven!”

Uitbaters van nachtclubs willen na bijna twee jaar stilte graag horen waar ze aan toe zijn, zo ook Bart Kamper van Bar Amsterdam. De nachtsector geeft vanmiddag een persstatement, zonder verdere details prijs te geven. De geruchten duiden op een protestactie waar een aantal clubs de deuren gaan openen. 

Initiatiefnemer van de actie en eigenaar van de Amsterdamse Chicago Social Club, Pieter de Kroon, zegt vooral duidelijkheid te willen. Snel in gesprek met het kabinet is het uitgangspunt, zegt De Kroon tegen NU.nl. De stilte duurt te lang, het wordt uitzichtloos. Al sinds het begin van de pandemie kan geen enkele feestganger zijn neus ophalen, en dat steekt. Waar de pijn nu vooral ontstaat bij de nachtondernemers is dat de reguliere horeca onder strikte voorwaarden tot 22:00 uur open mag. Ook dit is niet toereikend genoeg voor verschillende exploitanten die voor de pandemie tot diep in de nacht doorgingen.

Ook in de Julianastraat blijft het stil.

Na de kortstondige opening van het nachtleven afgelopen zomer kijkt Bart Kamper, van Bar Amsterdam en Schatjes, tegen een bedorven voorraad aan. De nachthoreca-ondernemer staat te popelen om zijn passie weer te gaan uitvoeren: “We zijn hier allemaal klaar met de sluiting. Elke cel in mijn lichaam hunkert naar heropening! Echter, dat gaat niet met een dergelijk protest. Bar Amsterdam en Schatjes zitten vol in de verbouwing. Daarbij is dat ook niet verstandig als een van de grooste en weinige in het Alphense nachtleven. Dat brengt te veel risico’s met zich mee."

Wanneer de deuren in de Julianastraat weer toegang gaan verlenen tot het clubleven is nog een groot raadsel. Maar als Bar Amsterdam en Schatjes weer opengaan, wordt dat ongetwijfeld één groot feest. "Dat het een waanzinnig feest gaat worden met bekende DJs die we allemaal kennen en missen, van binnen en buiten het dorp, is een gegeven. Het blijf allemaal nog even spannend maar we moeten hoopvol blijven!" zegt Bart.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.