Nationaal Duet Synchroonzwemmen 11e EJK in Praag

Het Nederlands Junioren Duet, Merel Leuring (AZC) en Maria Lorenzini (ACZ), hebben op het EJK in Praag als één van de jongste deelnemers genoegen moeten nemen met een mooie elfde plaats. In het buitenbad in Praag scoorden ze in de finale van de vrije uitvoering een puntentotaal van 77.5667.

Afgelopen vrijdag plaatste het duet zich door middel van de voorronde vrije uitvoering voor de finale welke afgelopen zondag plaatsvond.

Assistent coach Rynske Keur kijkt met tevredenheid terug op het debuut van het junioren duet op een groot internationaal toernooi. “Voor het eerst zwemmen op een groot toernooi brengt altijd extra druk met zich mee. Het zwemmen van een voorronde is dan ook weer anders dan een finale. In de finale werden er enkele kleine synchronisatiefoutjes gemaakt, waardoor dat de score lager was dan tijdens de voorronde. Het EJK is een goede leerervaring geweest voor dit duet. Zij sluiten het seizoen op een goede manier af”.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.