Partou
Advertorial Overige

Nationale voorleesdagen op Partou Leidse Schouw

Het zijn weer de nationale Voorleesdagen. Van 25 januari tot en met 4 februari wordt landelijk extra aandacht besteed aan het belang van voorlezen voor de ontwikkeling van (jonge) kinderen. Natuurlijk doet ook Partou kinderopvang hieraan mee.

Bij Partou Leidse Schouw in Alphen aan den Rijn zijn ze dit jaar van start gegaan met wel een hele bijzondere gast. Wethouder Gert-Jan Schotanus kwam namelijk bij ze langs tijdens hun voorleesontbijt en las ons voor uit het prentenboek van het jaar 2023; ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje!’. "Wat was het gezellig om met elkaar te ontbijten en tegelijkertijd te luisteren naar het verhaal. Uiteraard werd er veel gelachen en waren alle kinderen in de ban van het boek en van de wethouder", aldus de organisatie.

Prentenboek van het jaar 2023

‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ is verkozen tot het prentenboek van het jaar 2023. Het is geschreven door Joukje Akveld en geïllustreerd door Jan-Jutte. Het boek gaat over Maximiliaan Modderman die alleen thuis is en een feest organiseert voor zijn speelgoedbeesten. Met taart. Het wordt een groot en vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?

‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ is een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen. Bij Partou Leidse Schouw doen ze deze week ook allerlei verschillende activiteiten die passen bij dit boek. Zo bouwen ze samen met de kinderen hun eigen feestje.

Belang van voorlezen

Voorlezen vinden ze bij Partou Leidse Schouw heel erg belangrijk. Voorlezen is namelijk één van de meest effectieve manieren waarmee je de taalontwikkeling van een kind kunt bevorderen en stimuleren. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt de kinderen heel veel plezier.

Iedereen in de omgeving van jonge kinderen kan hier dan ook mee aan de slag. Bij het Partou Leidse Schouw lezen ze dan ook elke dag voor aan alle kinderen. "Bovendien gaan wij regelmatig met onze bakfiets en een paar peuters op stap naar de bibliotheek. Zo houden we het lees aanbod afwisselend en hebben de kinderen een leuk uitje!"


Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.