Plutosport
Advertorial Overige

Natuurlijk? Natuurlijk!

Duurzaamheid is helemaal hip & happening! Steeds meer mensen hechten veel waarde aan duurzame kleding en daar spelen kledingmerken natuurlijk op in. Maar wat doen deze bedrijven precies en waarom zijn ze duurzaam bezig?

Kies milieuvriendelijk!
Ben je op zoek naar één van de meest biologische materialen? Kies dan voor bamboe! Een bamboeplant heeft, in tegenstelling tot veel andere planten, geen extra bewatering nodig en heeft dus genoeg aan de natuurlijke regenval! Daarnaast kan een bamboeplant razendsnel groeien, waardoor er binnen no-time genoeg bamboe is om bijvoorbeeld een t-shirt of een boxershort te produceren. We love Bamboo Basics!

Van afval naar kleding en accessoires!
Veel producten zijn eigenlijk te goed om zomaar op de vuilnisbelt te verdwijnen, PET-flessen zijn hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van! Van PET-flessen kan niet alleen nieuw verpakkingsmateriaal gemaakt worden, maar het wordt door Buff en Under Armour ook gebruikt om nieuwe kleding en accessoires van te maken!

Respect voor mens en natuur!
Een belangrijk onderdeel binnen yoga is het geweldloos omgaan met de wereld, het zal je dan ook niet verbazen dat veel producenten van yogakleding en -accessoires duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Een goed voorbeeld hiervan is Urban Goddess, zij gebruiken alleen maar biologisch gecertificeerde stoffen voor hun kleding en daarnaast maken zij zich hard voor eerlijke werkomstandigheden.

Duurzaam is de nieuwe mode!
Een bedrijf dat duurzaamheid door alle afdelingen en op alle locaties toepast, is Jack Wolfskin. Jack Wolfskin denkt daarbij niet alleen aan biologische materialen en goede arbeidsomstandigheden, maar dit gaat veel verder… Zo maakt Jack Wolskin op hun locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voor 100% gebruik van ecostroom en zonne-energie, daarnaast hebben ze insectenhotels en broedplaatsen gecreëerd op hun terrein en maken ze gebruik van een lijst met gevaarlijke chemicaliën die verboden zijn in hun productieproces. 

Wil je meer lezen over de gevolgen van niet duurzaam produceren en wat Plutosport doet om haar ecologische voetafdruk te verkleinen? Ga dan snel naar https://www.plutosport.nl/duurzaamheid.


Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.