Plutosport
Advertorial Overige

Natuurlijk? Natuurlijk!

Duurzaamheid is helemaal hip & happening! Steeds meer mensen hechten veel waarde aan duurzame kleding en daar spelen kledingmerken natuurlijk op in. Maar wat doen deze bedrijven precies en waarom zijn ze duurzaam bezig?

Kies milieuvriendelijk!
Ben je op zoek naar één van de meest biologische materialen? Kies dan voor bamboe! Een bamboeplant heeft, in tegenstelling tot veel andere planten, geen extra bewatering nodig en heeft dus genoeg aan de natuurlijke regenval! Daarnaast kan een bamboeplant razendsnel groeien, waardoor er binnen no-time genoeg bamboe is om bijvoorbeeld een t-shirt of een boxershort te produceren. We love Bamboo Basics!

Van afval naar kleding en accessoires!
Veel producten zijn eigenlijk te goed om zomaar op de vuilnisbelt te verdwijnen, PET-flessen zijn hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van! Van PET-flessen kan niet alleen nieuw verpakkingsmateriaal gemaakt worden, maar het wordt door Buff en Under Armour ook gebruikt om nieuwe kleding en accessoires van te maken!

Respect voor mens en natuur!
Een belangrijk onderdeel binnen yoga is het geweldloos omgaan met de wereld, het zal je dan ook niet verbazen dat veel producenten van yogakleding en -accessoires duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Een goed voorbeeld hiervan is Urban Goddess, zij gebruiken alleen maar biologisch gecertificeerde stoffen voor hun kleding en daarnaast maken zij zich hard voor eerlijke werkomstandigheden.

Duurzaam is de nieuwe mode!
Een bedrijf dat duurzaamheid door alle afdelingen en op alle locaties toepast, is Jack Wolfskin. Jack Wolfskin denkt daarbij niet alleen aan biologische materialen en goede arbeidsomstandigheden, maar dit gaat veel verder… Zo maakt Jack Wolskin op hun locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voor 100% gebruik van ecostroom en zonne-energie, daarnaast hebben ze insectenhotels en broedplaatsen gecreëerd op hun terrein en maken ze gebruik van een lijst met gevaarlijke chemicaliën die verboden zijn in hun productieproces. 

Wil je meer lezen over de gevolgen van niet duurzaam produceren en wat Plutosport doet om haar ecologische voetafdruk te verkleinen? Ga dan snel naar https://www.plutosport.nl/duurzaamheid.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 08:55

Koningin Julianabrug een dag afgesloten

Alphenaren opgelet! Vanaf vanavond kun je een dag lang niet over de Koningin Julianabrug. Dit in verband met werkzaamheden die dan worden uitgevoerd. 

Van 0 naar 20 gisteren 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie gisteren 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).