kevin.blom.official | Foto uit het archief: Kevin Blom te zien bij Europa League finale

Nederlandse scheidsrechters, onder wie Alphenaar Kevin Blom, trappen openingsduel EK af

Het Europees Kampioenschap staat op het punt van beginnen. Vrijdag 11 juni wordt er afgetrapt met de wedstrijd tussen Italië en Turkije. Aan het Nederlandse scheidsrechters ensemble de eer om de eerste match in goede banen te leiden. Ook Alphenaar Kevin Blom is onderdeel van dit team. 

Vrijdag 11 juni om 21:00 uur staat de eerste wedstrijd van de EURO 2020 op het programma. Onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie gaat het EK van start in het Stadio Olimpico in Rome, de thuisbasis van voetbalclubs AS Roma en SS Lazio.

Makkelie wordt geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries. De Franse scheidsrechter Stéphanie Frappart is de vierde official. Alphenaar Kevin Blom neemt de rol van Video Assistant Referee (VAR) op zich.

Wereldsterren

Bij de wedstrijd tussen de Italianen en de Turken komt het scheidsrechterkorps verschillende wereldsterren tegen. Zo is de 22-jarige Donnarumma (AC Milan) de onbetwiste keeper voor Italië. Voor hem staan twee collega’s van Mathijs de Ligt van Juventus. Chielinni en Bonucci zijn het ervaren superduo achterin.

Bij de Turkse formatie vind je ook een andere topverdediger (in wording), de 23-jarige Demiral. Ook Çalhanoglu (AC Milan) en veteraan Yilmaz (Lille) zijn vaste waarden bij de Turkse ploeg. De Nederlandse scheidsrechters komen bij het Turkse elftal in ieder geval een bekend gezicht tegen. Feyenoordspeler Kökçü, geboren in Haarlem, zit bij de selectie van de Turkse ploeg.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.