Josh Walet

Negatief zwemadvies voor t-steiger weer ingetrokken

Verkoeling zoeken in de Zegerplas? Bij de t-steiger kan dat weer helemaal veilig. Het negatief zwemadvies vanwege blauwalg is ingetrokken. Voor de speelvijver geldt nog wel een waarschuwing voor blauwalg.

Dat meldt Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). Vrijdag werd nog een negatief zwemadvies afgekondigd voor zowel de t-steiger als de speelvijver bij de Zegerplas. Op beide locaties was blauwalg geconstateerd. Nu, een kleine week later, is het gevaar voor blauwalg bij de t-steiger weer geweken en dus is het negatieve zwemadvies ook ingetrokken.  

Voor de speelvijver is nog wel een waarschuwing voor blauwalg van kracht. Zwemmen op een locatie waar blauwalg in het water zit, kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Door te zwemmen in water met blauwalg hebben zwemmers kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Het is aan zwemmers altijd zelf om te beoordelen of er een risico is voor de gezondheid.

Check ook dit artikel over de zwemwaterkwaliteit in de Zegerplas. Daar vind je de actuele metingen en lees je meer over het negatieve zwemadvies voor de speelvijver.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.