Josh Walet

Negatief zwemadvies voor t-steiger weer ingetrokken

Verkoeling zoeken in de Zegerplas? Bij de t-steiger kan dat weer helemaal veilig. Het negatief zwemadvies vanwege blauwalg is ingetrokken. Voor de speelvijver geldt nog wel een waarschuwing voor blauwalg.

Dat meldt Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). Vrijdag werd nog een negatief zwemadvies afgekondigd voor zowel de t-steiger als de speelvijver bij de Zegerplas. Op beide locaties was blauwalg geconstateerd. Nu, een kleine week later, is het gevaar voor blauwalg bij de t-steiger weer geweken en dus is het negatieve zwemadvies ook ingetrokken.  

Voor de speelvijver is nog wel een waarschuwing voor blauwalg van kracht. Zwemmen op een locatie waar blauwalg in het water zit, kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Door te zwemmen in water met blauwalg hebben zwemmers kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Het is aan zwemmers altijd zelf om te beoordelen of er een risico is voor de gezondheid.

Check ook dit artikel over de zwemwaterkwaliteit in de Zegerplas. Daar vind je de actuele metingen en lees je meer over het negatieve zwemadvies voor de speelvijver.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Straatraadsels vandaag 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel vandaag 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids vandaag 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.