Daan Cornelissen

Nieuw ontwerp voor kruispunt Hazerswoude-Dorp

Eindelijk: aan de vervelende en onveilige situatie op het kruispunt van de Dorpsstraat en de N209 in Hazerswoude-Dorp komt een einde! Al jarenlang staan veel mensen dagelijks vast rond het kruispunt.

De raadswerkgroep Kruispunt Hazerswoude-Dorp, waarin raadsleden van de verschillende partijen in Alphen aan den Rijn zitten, pleitte al langer voor herinrichting van het kruispunt. GroenLinks raadslid Marijke Kottenhagen zit ook in de werkgroep. Zij legt uit: "Wij wilden het mogelijk maken om rechtsaf te slaan van N209 Noord naar de Dorpsstraat West. De gemeente dacht echter dat hier geen ruimte voor was. Maar: GroenLinks heeft afgelopen augustus via de publicatie van een ontwerp laten zien dat het wél kan."

Ruimte om door te rijden

Alle politieke partijen van Alphen aan den Rijn dienen in de raadsvergadering van 14 oktober samen een motie in om een definitief ontwerp met bijbehorende berekeningen te laten maken voor de herinrichting van het kruispunt. Volgens Kottenhagen is het voor veel inwoners van Hazerswoude-Dorp een opluchting dat er meer ruimte komt op het kruispunt. "Door de nieuwe strook kunnen mensen makkelijker doorrijden. Ook voorkomt deze optie veel extra verkeersbewegingen in het zuidwesten van het dorp. Deze omrijdroutes waren een doorn in het oog van veel bewoners."

Behoud bushalte

"Helaas vindt de Provincie wel dat bij verruiming van het kruispunt de bushalte voor de bus die naar het noorden gaat moet worden verplaatst. Als gevolg hiervan zullen er een aantal parkeerplaatsen bij de Albert Heijn verdwijnen. In het oorspronkelijke ontwerp van GroenLinks blijft de bushalte op zijn oude plek, zodat ook de parkeerplaatsen behouden bleven. Eén ding is zeker: in de toekomst zal het een stuk aantrekkelijker zijn om door Hazerswoude-Dorp te rijden. En, niet onbelangrijk: de bus pakken kan ook nog gewoon."

Op de foto: het kruispunt in zijn huidige vorm


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.